Кармен Богословська на НЛО

Понеділок, 8 жовтня 2001, 17:15
"Тореадор, сміливіше в бій". Ця мелодія відкрила урочистості з нагоди 10-річчя союзу юристів у Харкові. Потім завіса піднялася і на сцену опери в червоно-чорному платті вийшла президент союзу Інна Богословська. "Їй би ще червону троянду у волосся, була б зовсім, як Кармен", почулося на місцях для преси. Але для тих журналістів, хто спілкувався з Інною Германівною за кілька хвилин до цього, схожість і без троянди була достатьою. У бліц-інтерв'ю вона повідомила про швидкий розрив зі своїм Хозе – "Трудовою Україною" – який у формі виходу з фракції станеться наприкінці жовтня. Ім'я тореадора, тобто нового блоку, який вона створює з депутатом Валерієм Хорошковським з НДП, поки невідоме. Але, зі слів Кармен, їй би дуже не хотілося, щоб блок називався блоком "Богословської-Хорошковського". Проте, назва його звідкись вже з'явилася в пресі – "Нове ліберальне об'єднання", скорочено НЛО.

Отже, в жовтні побудоване за новітніми гуманітарними технологіям НЛО злетить у Верховній Раді. Щоправда, Інні Германівні така назва не подобається: "Ні, тільки не НЛО. Але цей блок буде дуже сильним і вселить надію, що у людей є майбутнє". Принаймні, у Інну Германівну він вже вселив таку надію на успіх, і у нову Верховну Раду піде вона за списком, а не по округу в Харкові, де у неї дуже непоганий рейтинг. Щоправда, хто увійде до її команди, або, за термінологією кориди, квадрильї, поки невідомо. Богословська сказала, що нічого не знає про спроби Віктора Пінчука створити свій блок. За її словами, якщо таке і має місце, то до її блоку він не має відношення.

Кармен, як відомо, поплатилася за зраду. Але у нас часи ліберальні, принаймні, у стосунках між чоловіком і жінкою. І Дмитро Табачник, що прибув до Харкова наступного дня, поширив цю ліберальність і на відносини "ТУ" з Богословською, сказавши журналістам: "Богословська як молодий депутат має право на політичний експеримент. Якщо експеримент вдасться, я буду радий за колегу, оскільки новий блок буде партнером "Трудової України". Якщо ні, то шкода, що парламент втратить талановитого юриста".

Андрій Деркач, що приїхав до Харкова разом з Табачником, не чув цього висловлювання свого товариша по партії, оскільки в цей момент розмовляв із заступником губернатора Володимиром Шумілкіним і своїми однопартійцями, які зустрічали десант трудовиків у аеропорту. І, можливо, тому на прес-конференції у обладміністрації через кілька годин він говорив зовсім інше.

Деркач підкреслив, що Богословська не член партії, а тільки член фракції. Тобто, у неї з "Трудовою Україною" тільки громадянський шлюб, як у Кармен з Хозе. Зі слів Деркача, Богословська залишиться у фракції до березня, і, взагалі, всі чутки про її відхід запущені політичними противниками, що мають намір йти її округом.

Схоже, що на тему Богословської Деркач з Табачником і поспілкуватися не встигли. Дивно. Але все-таки Інна Германівна – не головна сила "Трудової України". Ось якщо виправдаються чутки про створення Віктором Пінчуком блоку "Нова сила", то потужність трудовиків помітно зменшиться. Харківський десант ці чутки намагався спростувати. Дмитро Табачник сказав, що Пінчук завжди голосував так само, як фракція, і на останньому політвиконкомі підтвердив, що залишається в партії. При цьому і Деркач, і Табачник зазначили, що у багатьох трудовиків є власні політичні інтереси, але, як підкреслив екс-глава адміністрації президента, "якщо Пінчук має коло інтересів ширше, ніж партія, але це допомагає розвитку спільних ідей, напрямів і справ, то ми будемо це підтримувати".

І все-таки самі спростування насторожують. Якщо Пінчук спеціально підтверджував на політвиконкомі, що залишається в партії, значить, якісь розмови щодо його можливого виходу були. Потім підступне слово "якщо" у фразі Табачника. З ним вона нагадує стандартні слова батьків: "Якщо захоплення мого сина футболом робить його більш зібраним і допомагає в навчанні, я це вітаю". Ну а якщо футбол навчанню перешкодить? Принаймні не Табачник, а зовсім інший політик може претендувати на роль політичного батька Пінчука, який здатний покласти край непотрібним захопленням сина.

На думку Табачника, монолітною є не тільки "Трудова Україна", але і "ТУНДРа". З його слів, партії, які входять до блоку, єдині не тільки в стратегії, але і в тактиці, і висунуть єдиних кандидатів за мажоритаркою до рад всіх рівнів, кінчаючи сільськими.

А їздили лідери трудовиків до Харкова не для бесід з журналістами, а з приводу розколу в партії. Головною була зустріч з губернатором Євгеном Кушнарьовим, що пройшла в закритому форматі. Після неї депутати повідомили пресі, що обговорювалося питання урахування інтересів Харкова в бюджеті-2002, закон про підтримку сільськогосподарського машинобудування, особливо важливе для Харківського тракторного заводу, а також спільні дії в інформаційному просторі. З приводу останніх Деркач пояснив, що в київських ЗМІ поширена тільки негативна інформація про ряд регіонів, в тому числі про Харьківщину, і цю тенденцію треба подолати. Так що численні ЗМІ трудовиків скоро покажуть радісні обличчя харківчан і детально розкажуть про процвітання області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування