ТУНДРА готує кандидата в мери Харкова

Понеділок, 8 жовтня 2001, 18:37
Лідер Харківської обласної організації Народно-демократичної партії і заступник губернатора Володимир Шумілкін після зустрічі з "трудовиками" Андрієм Деркачом і Дмитром Табачником заявив місцевому телебаченню, що "в принципі готовий" балотуватися в мери міста.

З його слів, блок "За єдину Україну" (екс-ТУНДРА) "серйозно розглядає" його кандидатуру. Як сказав Шумілкин, для ухвалення рішення йому "важливі відповідні консультації з губернатором". Але, як підкреслив без п'яти хвилин кандидат, "я думаю, що все буде нормально".

Шумілкін очолює обласну організацію НДП з осені 2000-го, змінивши на цьому посту Олега Деміна, незадовго до того, як той пішов з посади губернатора на заступника глави адміністрації президента. З 1990-го по початок 2000-го року він стояв на чолі Дзержинської райадміністрації Харкова, потім став заступником губернатора.

Політологи, зокрема заступник директора Харківського філіалу інституту стратегічних досліджень Вадим Карасьов, і раніше називали Шумілкіна одним з вірогідних кандидатів. У числі інших – перший заступник губернатора Олександр Колесников (в минулому губернатор Полтавської області) і заступник мера, президент обласної Федерації футбола Володимир Бабаєв. Останнього, імовірно, підтримає СДПУ(О). Нинішній мер Михайло Пилипчук влітку заявив, що поки думає, балотуватися йому на новий термін чи ні. Але оскільки він позбавлений серйозної медіа-підтримки, його шанси оцінюються скромно.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування