Пікетування "антиглобалістами" посольства США у Києві закінчилося спаленням прапора

Вівторок, 9 жовтня 2001, 15:29
Нечисленний пікет, організований Фронтом антиглобалістів України з протестом проти бомбардування Афганістану, пройшов у вівторок перед будинком посольства США.

Як повідомив один з лідерів Фронту Сергій Лагода, учасники акції також висувають вимоги припинити "побудову єдиного світового порядку на чолі з США, перешкодити мілітаристській експансії і захистити права мирних мешканців Афганістану".

З його слів, найближчим часом аналогічні акції пройдуть біля посольств тих країн, які підтримали дії США: Великобританії, Франції і Канади. Акції протесту будуть тривати протягом всіх військових дій Америки, заявив Лагода.

Він також сказав, що майбутні акції, можливо, будуть носити більш агресивний характер. "Демонстрації ні до чого не приводять" - пояснив лідер антиглобалістів.

Учасники акції спалили і розтоптали національний прапор США, який після цього було кинуто на територію посольства з криками "Американці, забирайте вашу ганчірку!" Вони також скандували фрази англійською мовою з використанням ненормативної лексики, пропонуючи американцям відправитися додому. Крім того, вони здійснили символічний запуск макета крилатої ракети на територію посольства.

Лагода також заявив, що Фронт надасть свою юридичну адресу в розпорядження Усами бен Ладена і планує брати участь в створенні всесвітньої антиамериканської коаліції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News