Генпрокуратура обвинувачує Замковенка за новими, "нафтогазовими" епізодами

Вівторок, 9 жовтня 2001, 17:59
Генеральна прокуратура України висуває обвинувачення за новими епізодами щодо колишнього голови Печерського місцевого суду Києва Миколи Замковенка, повідомив у вівторок на прес-конференції прокурор Києва Юрій Гайсинський.

Зі слів Гайсинського, Замковенко особисто розглядав кримінальну справу про зловживання "відомої особи в системі нафтогазу" і виправдав цю людину. При цьому на касаційні подання прокурора колишній суддя "не реагував". Крім того, екс-керівник Печерського райсуду не направив справу в суд більш високого рівня, хоч, згідно із законом, повинен був зробити це протягом доби, повідомив Гайсинський. З його слів, сьогодні цю справу "взагалі не можна знайти".

Він також повідомив, що прокуратура звернулася до апеляційного суду з питання видачі санкції на обшук в приміщеннях Печерського місцевого суду.

29 травня цього року прокурор Києва Юрій Гайсинський порушив кримінальну справу проти Замковенка за ст. 165 ч.2 КК України - зловживання владою або службовим становищем. У приміщенні суду, а також за місцем проживання судді був зроблений обшук та вилучення комп'ютерної техніки і документів. 15 липня Київський обласний суд задовольнив скаргу Замковенка і визнав дії представників Генеральної прокуратури України і Київської міськпрокуратури незаконними. Сам Замковенко вважає дії прокуратури "тиском на суддів".

24 липня президент Кучма своїм указом звільнив Замковенка з посади судді Печерського райсуду Києва в зв'язку з порушенням присяги судді. Документ було прийнято на основі подання Вищої ради юстиції з урахуванням рішення Кваліфікаційної комісії місцевих суддів столиці України. Замковенко оскаржив указ президента. У Жовтневому місцевому суді Києва розглядається скарга на указ президента про звільнення Замковенка з посади, у Шевченківському суді - скарга Замковенка на дії Вищої ради юстиції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...