Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АЗАРОВ ПІДТВЕРДЖУЄ НАМІР ПІТИ З ПОСАДИ ЛІДЕРА ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

Вівторок, 9 жовтня 2001, 18:40
Глава Партії регіонів України, керівник Державної податкової адміністрації Микола Азаров повідомляє про своє "бажання" запропонувати на з'їзд партії "іншу кандидатуру на пост лідера партії".

У опублікованому у вівторок інтерв'ю тижневику "Столичні новини" Азаров нагадав, що президент країни Леонід Кучма сказав главі ДПАУ, коли той вирішив стати на чолі партії: "Я тобі не раджу. Відразу ж станеш об'єктом нападів".

"Так воно і вийшло. Вже вшосте парламент намагається доповнити закон про політичні партії строчкою, яка забороняє займатися політичною діяльністю працівникам податкової адміністрації. Це глибоко антиконституційна пропозиція. Можна особисто мені заборонити, - і то це буде порушенням моїх прав як громадянина", - сказав Азаров, допустивши, що "можливо, хтось побоюється його політичного впливу".

"Коли я погоджувався очолити Партію регіонів, то ще на з'їзді заявив, що буду займати цей пост протягом невеликого проміжку часу, поки не з'явиться інший лідер. Розумієте, щоб не образити нікого з лідерів партій, що об'єднуються, потрібна була стороння людина. Вибір прийшовся на мене, і я погодився. Сьогодні я вже можу сказати, що партія створена – найбільша зараз в країні партія, потужна політична сила, у якої дуже багато потенційних лідерів...", - заявив Азаров. З його слів, чисельність Партії регіонів вже досягає 400 тисяч осіб.

На питання, чи можна розцінювати ці слова як намір передати комусь правління в партії, Азаров продовжив: "Швидше як прагнення зосередитися на певній роботі. Таке прагнення у мене було з самого початку. Якщо я вам скажу, що суміщати дві сфери діяльності легко, я скажу неправду. У мене і раніше не було вільного часу, а зараз робота і зовсім на знос. А в результаті щось упускається, щось не робиться. Тому у мене є бажання запропонувати на з'їзді іншу кандидатуру на посаду лідера партії".

Глава ДПАУ вважає, що поки рано називати конкретне ім'я нового кандидата, "тому що відразу весь негатив, який витримую я, звалиться на цю людину".

При цьому Азаров сказав також, що висловлене "можна назвати і думками втомленої людини". "Можливо, я відпочину, і у мене з'являться інші думки. Але я підкреслюю, що я - оптиміст і втомився не від політики, а від сукупності певних чинників", - підсумував він.

Глава ДПАУ також підтвердив, що "намагається свої основні політичні кроки" погоджувати з Кучмою.

Зупиняючись на переговорах з лідером "Нашої України" Віктором Ющенком, Азаров зазначив, що дотримувався такої ж лінії, як і в бесідах з лідером НДП Валерієм Пустовойтенком, головою Аграрної партії Михайлом Гладієм і іншими можливими партнерами. "Ми обговорювали можливості об'єднання, думали, як зробити так, щоб наші інтереси більше співпадали".

Разом з тим, вважає Азаров, переговорний процес про об'єднання блоків "За єдину Україну", "Наша Україна" "не завершений, просто в ньому була зроблена певна пауза".

Щодо можливих переговорів з СДПУ(О), лідер Партії регіонів сказав, що у об'єднаних соціал-демократів "своя певна ніша", і "з ними нам, звичайно ж, треба буде домовлятися в майбутньому парламенті".

Можливість об'єднання НДП, Партії регіонів і Трудової України в єдину партію Азаров вважає "питанням перспективи", про що можна буде говорити після виборів 2002 року, коли цим шляхом піде багато партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування