Введення сухопутних військ в Афганістан відкладається

Вівторок, 9 жовтня 2001, 21:57
Про те, що сухопутна операція відкладається, заявили обидва міністри оборони - Великобританії і США. Першим сповістив про це британець Джефрі Хун. Він визнав, що остаточне рішення про введення на територію Афганістану військ США і союзників не прийняте.

На думку Хуна, поспішати з початком сухопутної операції не варто, тому що не всі задачі, які винесені у першу фазу антитерористичної операції, виконані.

Британський міністр навіть гіпотетично відмовився назвати дату можливого рейду загонів спецпризначення, що, за первісним планом, повинні були почати дії в Афганістані після трьох днів першої повітряної атаки.

Глава Пентагона Дональд Рамсфелд в інтерв'ю "Вашингтон пост" підтвердив намір направити в Афганістан сухопутні війська, але заявив, що чіткого плану дій американських і союзницьких військ досі немає. Це значить, що початок сухопутної операції відкладається на невизначений термін.

На думку шефа Пентагона, необхідно спочатку завершити знищення всіх об'єктів, обраних для бомбардувань з повітря, і тільки потім вводити на територію Афганістану американські і союзницькі загони спецпризначення, повідомляє Газета.Ру .

Це рішення, скоріше за все, зробить певний деморалізуючий вплив на сили Північного альянсу, які розраховували на істотну допомогу з боку США у проведенні сухопутної операції. Наступ на Кабул і Мазарі-Шариф і без того йде дуже важко, а після таких новин лінія фронту, швидше за все, остаточно завмре.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування