Таліби збили американський літак і захопили декількох американців

Четвер, 1 листопада 2001, 19:10
Згідно з повідомленнями, які надійшли у четвер в Ісламабад, літак ВПС США був збитий у 40 кілометрах на захід від Мазарі-Шаріфа. При цьому таліби заявили, що їм поки не відомий тип збитого літака. Вони також не уточнили, коли це сталося.

Ще перед початком антитерористичної операції США 7 жовтня талібам вдалося збити безпілотний літак-розвідник ВПС США "Предейтор" /"Хижак"/. Військове відомство США спочатку заперечувало це, але потім цей факт Пентагон визнав.

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Ісламабаді посол руху "Талібан" Абдул Салам Зайеф заявив, що ополчення талібів захопило на території Афганістану "декількох громадян США". Посол відмовився повідомити які-небудь деталі з цього приводу, повідомляє РІА Новини.

Абдул Салам Зайеф додав лише: "У нас є декілька американських громадян. Вони арештовані. Ми поки що не ідентифікували їх особи і продовжуємо своє розслідування".

Крім того, талібський посол прокоментував намір Туреччини послати свої загони спецпризначення на допомогу антитерористичній коаліції. Туреччина - єдиний член НАТО, що належить до ісламського світу, однак таліби не зроблять для неї ніяких винятків. Хто б не напав на нас - мусульманин чи ні - він буде нашим ворогом, заявив Абдул Салам Зайеф.

Читайте також:

* Сибірська виразка вже в Європі
* CNN закликало своїх журналістів обмежити показ кадрів військових дій
* Кабул і Мазарі-Шаріф візьмуть до початку Рамадана
* У розвалині ВТЦ знайшли велику партію золота і срібла
* У США від сибірської виразки померла четверта людина
* Робота в Афганістані може розорити західні ЗМІ
* Американці розбомбили медпункт Червоного хреста
* Терористи "Аль-Каїди" їдуть в Європу і США через терориста
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...