У Харкові спростовують "Независимую газету" про плани платити за Ту-154 грошима та шинелями офіцерів

Четвер, 1 листопада 2001, 20:23
Прес-служба харківського військового університету спростувала інформацію кореспондента "Независимой газеты" Андрія Капустіна про те, що 33% доплати до платні офіцерів будуть спрямовані на відшкодування збитків у зв'язку із загибеллю російського літака від української ракети.

У статті "Час платити за рахунками", опублікованій 30 вересня, журналіст обгрунтовував свою версію джерелами з офіцерського середовища Харкова та Дніпропетровська. З його слів, ці люди відмовлялися давати посилання на їх імена через "бєспрєдєл в армійському середовищі".

Прес-служба ХВУ повідомила, що гроші за вересень виплачені офіцерам вчасно, однак визнала, що 33% надбавки дійсно іноді затримуються. Але, за їх твердженнями, це пов'язано виключно із задоволенням судових позовів офіцерів, які раніше звільнилися та домагаються повернення неотриманих на службі грошей.

У свою чергу Капустін в бесіді з кореспондентом УП розцінив тон спростування як невпевнений і повідомив, що, за його інформацією з військових джерел, через витрати на компенсацію родичам загиблих і авіакомпанії "Сибір" офіцери не будуть протягом найближчих 2 років отримувати нових шинелей, а в ХВУ скоротиться видавнича діяльність.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування