Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заява Інтернет- Асоціації України у зв'язку з рішенням РНБО

Понеділок, 5 листопада 2001, 15:42
Інтернет-Асоціація України у зв'язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2001 року заявляє наступне:

Інтернет-Асоціація України згодна з думкою РНБОУ про те, що український сегмент Інтернету працює у правовому полі, яке не сформоване у повній мірі.

Інтернет-Асоціація України згодна також з тим, що інформаційний простір України слабо інтегрований у світовий інформаційний простір. Разом з тим, український сегмент Інтернету якраз і є найбільш органічно і повно інтегрованим із всесвітньою мережею Інтернет, на відміну від друкарських засобів масової інформації і телепередач.

Інтернет-Асоціація України вважає за доцільне направити скоординовані зусилля державних органів, об'єднань учасників Інтернет-ринку, підприємств і громадян України на формування більш сприятливого іміджу України за кордоном і підтримає законні заходи, направлені на досягнення цієї мети.

Інтернет-Асоціація України заявляє, що поспішні і некваліфіковані заходи з державного втручання у розвиток інформаційного простору країни надто негативно впливатимуть на формування громадянського суспільства в Україні, завдадуть серйозного удару по міжнародному іміджу України, її інформаційній і економічній безпеці.

Інтернет-Асоціація України звертає увагу Ради національної безпеки і оборони України на те, що Інтернет-ЗМІ існують в всіх розвинених країнах світу, а зовсім не є чисто українським винаходом.

Інтернет-Асоціація України підкреслює, що, згідно із статтею 62 Конституції України, питання про порушення засобами масової інформації, в тому числі Інтернет-ЗМІ, законних інтересів особистості, суспільства і держави в кожному конкретному випадку може бути вирішено тільки судом, а згідно із статтєю 124 Конституції України делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами або посадовими особами - не допускається.

Інтернет-Асоціація України вважає за необхідне вдосконалювати правове поле Інтернет-ЗМІ в рамках Конституції України і міжнародних угод. Інтернет-Асоціація України вважає, що цей процес має проходити поступово і гласно, за активної участі представників професійних асоціацій і громадськості.

Інтернет-Асоціація України заявляє рішучий протест спробам ввести незаконне ліцензування видів підприємницької діяльності, що не ліцензуються зараз, і підкреслює, що такі спроби йдуть врозріз з курсом ринкових реформ в Україні. Інтернет-Асоціація України підкреслює, що будь-які спроби визначити принципи функціонування як галузі зв'язку, так і засобів масової інформації якимось чином, крім як Законами України, суперечать статті 85 Конституції України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...