Раббані вже хоче бути лідером

Вівторок, 6 листопада 2001, 12:33
Президент Ісламської Держави Афганістан /ІДА/ Бурхануддін Раббані заявив про можливість початку широкого наступу на талібів на усіх фронтах ще до початку мусульманського місяця Рамадан, який починається в цьому році 16 листопада. Про це повідомляє газета "Фронтієр пост".

Раніше президент США Джордж Буш також заявляв, що припинення контртеррористичної операції під час священного для мусульман Рамадану не буде.

Кажучи про політичний устрій Афганістану після повалення режиму талібів, Раббані виключив можливість участі фундаменталістів у майбутньому уряді.
За його словами, "самі таліби постійно наполягають, що в їх рядах немає поміркованих або екстремістськи налаштованих осіб, але всі вони стоять на єдиних позиціях". Тому, говорить Раббані, не може бути й мови про включення в уряд якихсь "поміркованих талібів".

Президент ІДА вважає, що після звільнення Кабулу там повинна пройти Лойя джирга /Верховні збори народу/. Вона стане свого роду тимчасовим урядом, який займеться розробкою Конституції країни, формуванням регулярної армії і відтворенням економіки на період до двох років.

Лише потім можна буде сформувати уряд широкого народного представництва і провести загальні вибори, вважає Раббані.

Президент ІДА також відкидає роль колишнього короля Афганістану Захир Шаха у майбутньому уряді. "Йому 87 років, колишній король дуже старий і слабий і не здатний нести так важкий вантаж відповідальності", - цитує "Фронтієр пост" слова Раббані.

Він вважає також, що жодних міжнародних миротворчих контингентів під егідою ООН Афганістану не знадобиться. "Ми здатні самі забезпечити безпеку і порядок в країні", - стверджує Раббані, не уточнюючи про кого йде мова.

РИА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування