Американці масово скуповують вогнепальну зброю

Вівторок, 6 листопада 2001, 13:16
Після подій 11 вересня американці намагаються взяти безпеку під власний контроль. Як повідомляє Foxnews, в США останнім часом значно збільшилася кількість людей, що купують зброю. За офіційним даними, у минулому місяці у Колорадо кількість тих, хто зареєстрував зброю, виросло у три рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Фахівці зазначають, що інтерес американців до вогнепальної зброї виріс по всій країні. Наприклад, у Каліфорнії і деяких інших штатах, за даними офіційних осіб, продаж зброї виріс на 30%. У штаті Техас, Вашингтоні й Оклахомі кількість людей, які отримали дозвіл на користування зброєю, збільшилося приблизно на 25% в порівнянні з тим, що було до терактів, повідомляє НТВ.Ру.

Власники магазинів зброї, як і їх покупці, кажуть, що вони відчувають себе більш вразливими останнім часом. "Якщо вони можуть дозволити терористам управляти літаками, як же вони зможуть захистити мене на моєму дворі", - говорить Марк Лаулер, що купив недавно зброю у штаті Техас.

Багато хто з американців навіть почали ходити на курси зі стрільби. "Люди хочуть відчувати себе у безпеці, вони не хочуть бути беззахисними, вони вважають, що краще зустріти невідомість із зброєю в руках, ніж без неї", - говорить Вайн ля Пьер, директор National Rifle Association.

За даними ФБР, загалом кількість тих, хто стали власниками зброї після подій вересня, збільшилося на 21%.

Читайте також:

* США не визнають, що в афганській лікарні помер американський громадянин
* Американці масово скуповують вогнепальну зброю
* Бушу і Блеру пропонують провести дуель з муллою Омаром на автоматах "Калашникова"
* Раббані вже будує плани на майбутнє країни
* Ще один американський вертоліт розбився в Афганістані
* Спори сибірки виявлені у Пентагоні
* Атака талібів примусила кожного американського солдата накласти у штани
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News