Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму

Вівторок, 6 листопада 2001, 14:02
У минулі вихідні США вперше застосували на півночі Афганістану найбільш потужну авіабомбу в своєму арсеналі - BLU-82 вагою 6,7 тонни і довжиною 3,6 м. На позиції талібів були скинені дві такі бомби. Про це повідомила з посиланням на джерела в адміністрації Джорджа Буша телекомпанія NBС.

За даними телекомпанії, ця бомба є найбільшою і найбільш руйнівною з неядерних американських авіабомб. BLU-82 залишає воронку розміром в 5 полів для американського футбола.

Її потужність настільки велика, що літак МС-130, що скидає її на парашуті, повинен знаходитися на висоті не менше за 1,8 км, щоб не бути зачепленим її вибуховою хвилею. Бомба розпилює над ціллю вибухівку, яка потім детонує відразу на великій площі, повідомляє НТВ.Ру.

Американські військові прозвали цю бомбу "різаком-ромашкою" через характер руйнування, що виробляється нею. Ці бомби використовувалися США під час війни у В'єтнамі, в тому числі для розчищання вибухом у джунглях посадочного майданчика відразу для декількох вертольотів.

США часто використали BLU-82 під час операції "Буря у пустелі" проти Іраку для ударів по величезних площах і навіть для "очищення вибухом" мінних полів.

Читайте також:

* США не визнають, що в афганській лікарні помер американський громадянин
* Американці масово скуповують вогнепальну зброю
* Бушу і Блеру пропонують провести дуель з муллою Омаром на автоматах "Калашникова"
* Раббані вже будує плани на майбутнє країни
* Ще один американський вертоліт розбився в Афганістані
* Спори сибірки виявлені у Пентагоні
* Атака талібів примусила кожного американського солдата накласти у штани
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...