Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В гостях у адмінресурсу

Вівторок, 6 листопада 2001, 16:48
Представники ТУНДРи самі собі протирічать, коли відважно відкидають звинувачення у використанні адмінресурсу і аргументують це тим, що вибори, мовляв, поки не почалися. Якщо це дійсно так, тоді з якого щастя раз на тиждень керівництво блоку проводить прес-конференції, навіть коли не може нічого нового повідомити журналістам? Чи це так, пустощі, зйомки відеоряду для УТН із залученням статистів із диктофонами в руках?

У самих же "тундряків" до адмінресурсу виробився імунітет. Рецептори відмовляють – вони його не помічають там, де інших (наприклад, Комітет виборців) від нього верне. Член координаційної ради блоку "За єдину Україну" Анатолій Толстоухов на прес-конференції у вівторок порадив дожити до початку передвиборчої кампанії, щоб говорити про зловживання. А поки до членів ТУНДРи із питаннями про нецільове використання службового становища протягом двох наступних місяців краще не підходити. Немає кампанії – немає й зловживань.

Чому ж тоді Кучма підписав відомий указ в рамках боротьби за чесність виборів? Може, Толстоухов, який останні півтора роки працював чиновником №2 у Києві, а до цього, з 1997 року – міністром Кабінету міністрів, можливо, він щось знає про нечесність виборів? Чи Кучма просто переводить папір своїми указами?

"Запропоновані президентом кроки мають нагадати нам всім про досвід минулий, про політичну культуру, зробити упереджувальні кроки щодо самих виборів. Кожні вибори дають приклади непрозорі, є порушення", - відповів він. Однак не зрозуміло, ця ретроспектива – це досвід часів Толстоухова чи досвід часів Юлія Цезаря?

Зараз про адмінресурс в Толстоухова більше не питайте. Він вже не працює в мерії, зосереджується на передвиборчих завданнях.. Бо плани у ТУНДРи дуже серйозні. Розраховує вона, за словами Толстоухова, набрати мінімум 15%. "Це - найменше, на що ми могли б розраховувати. Але ми будемо намагатися підняти планку якмога вище".

Для повноти картини можна навести хіба що дані соціології. У опитуванні, проведеному Українським інститутом соціальних досліджень спільно з Центром "Соціальний моніторинг", ТУНДРА має 4,9%. На дані "Соціополісу" взагалі сумно дивитися: Аграрна партія – 0,7%; НДП – 2,9%; Партія регіонів – 0,7%; "Трудова Україна" – 0,8%. У сумі – 5,1%.

Напевно, зростання рейтингу ТУНДРи варто очікувати винятково за рахунок ідеї Семиноженка. Заступник Азарова у Партії регіонів "інколи дивується", коли рідна структура "застосовує адмінресурс". Що ж ви, ідейні брати, робите? Дивіться на Харків – там партія "не домінує в керівництві області", але ж "розвивається", до неї "залучаються особистості".

А ось заступник голови Аграрної партії Катерина Ващук підтримує політику участі чиновників у передвиборчій боротьбі. І не шкодує аргументів на захист міністра з питань аграрної політики та одного з керівників штабу ТУНДРи - Івана Кириленка. "Кириленко одну годину поза робочим часом приділяє спілкуванню з представниками блоку. Я не думаю, що це великий гріх", - вважає Ващук. Та сама, яка в 1998 від цього ж адмінресурсу постраждала, коли її Аграрній партії раптом не вистачило 0,32% для проходження до парламенту.

І, взагалі, варто фільтрувати лексику, панове журналісти. Виявляється, регулярні збори активістів блоку під час виїзду урядовця у регіони – це ніяке не використання адмінресурсу, а, вважає Ващук, "поєднання і корисного, і доцільного". Ну майже як у вічній фразі класика російської олігархічної думки Бориса Березовського, якому колись довелося агітувати за Кучму. І як звучить! ТУНДРА – "це від Бога".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...