"Наш дiм" - альтернатива "Нашiй Українi" у Львові

Вівторок, 6 листопада 2001, 17:11
У вiвторок у Львовi було заявлено про створення виборчого блоку "Наш дiм", члени якого намагатимуться провести своїх представникiв до Львiвської мiської ради та перемогти на виборах мера.

Засновниками блоку виступили лiдери молодiжної структури ПРП "Молодь за реформи", а також обласних осередкiв Молодiжної партiї та партiї "Молода Україна". Як повiдомили керiвники цих партiй, вони вже мають кандидатiв на 90 вакансiй депутатiв мiськради. Невдовзi блок також визначиться iз кандидатурою полiтика, якого об'єднання пiдтримуватиме на березневих виборах мiського голови. Причому малоймовiрно, що це буде нинiшнiй мер мiста Василь Куйбiда, до якого "мешканцi" "Нашого дому" мають чимало претензiй.

У появi ще одного виборчого блоку, та ще на мiсцевому рiвнi, загалом не було б нiчого дивного, якби не одна обставина: рiвно тиждень тому керiвництво ПРП вже визначилося з кандидатом на посаду мера. На прес-конференцiї з нагоди створення Львiвської регiональної структури "Нашої України" провiдники мiсцевих "реформiстiв" заявили, що пiдтримають на березневих виборах саме Куйбiду. Про пiдтримку останнього заявив i Вiктор Ющенко, який минулого тижня перебував у мiстi.

Але, як виявилося, на вiдмiну вiд поглядiв на парламентськi вибори, в середовищi Львiвського ПРП не все так одностайно. Мiсцевi "Реформи та порядок" ще й досi не змогли подолати наслiдкiв входження кiлька рокiв тому до їхнiх лав значної частини членiв Народно-демократичної партiї на чолi з нардепами Стецькiвим та Колiушком. Як наслiдок, нинi ЛОО ПРП має два центри впливу - "старопеерпiвський" та "екс-ендепiвський", якi знаходяться один з одним у постiйному антагонiзмi. I народження в надрах партiї ще одного суб'єкта мiсцевого виборчого процесу - зайве пiдтвердження цього.

У кулуарах активiсти "Нашого дому" iдеологом його створення називають вiдомого львiвського бiзнесмена, депутата мiськради Андрiя Садового, якого останнi чотири роки його називали одним з найреальнiших суперникiв Куйбiди у боротьбi за крiсло мера.

Пiсля рiшення мiсцевих осередкiв ПРП i "Нашої України" на користь теперiшнього мiського голови шанси Садового на керування мiстом впали майже до нуля, тому тепер, схоже, його оточення хоче кинути на вибори матерiальнi та iнформацiйнi ресурси, не задіянi "нашоукраїнцями". При цьому будiвничих "дому" вiд ПРП навiть не лякає перспектива бути вiдлученими вiд партiї за самоуправство. Кiнцева мета - крiсло керiвника майже мiльйонного мiста - змушує їх йти на ризик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування