Адвокат Федур вимагає негайно звільнити Фельдмана з-під варти

Вівторок, 6 листопада 2001, 20:01
Адвокат колишнього віце-президента банка "Слов'янський" Бориса Фельдмана Андрій Федур у вівторок звернувся до Верховного суду з вимогою негайно звільнити з-під варти його підзахисного.

Зі слів адвоката, оскільки справа колишніх керівників і співробітників банка "Слов'янський" завершено слідством і передано до Верховного суду для визначення підсудності, саме Верховний суд повинен ухвалити рішення про звільнення Фельдмана з-під варти.

Федур повідомив, що, якщо це прохання буде Верховним судом проігнороване, адвокати Фельдмана звернуться до міжнародних правових інститутів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Фельдман 22 серпня був затриманий співробітниками податкової поліції відповідно до вимог діючого закону за підозрою у здійсненні тяжкого злочину, про що було повідомлено його адвокатам і близьким родичам.

Рішення про утримання під вартою було прийнято виходячи з соціальної небезпеки довершених Фельдманом злочинів, а також з урахуванням його неодноразових заяв про те, що він не довіряє українському правосуддю, а за межами України у нього є реальна можливість уникнути карної відповідальності за скоєні в Україні злочини.

Спочатку Фельдман був арештований у березні минулого року у ході розслідування карної справи, порушеної Головним управлінням податкової міліції.

Як повідомлялося, слідство передало до суду карну справу стосовно 13 чоловік, залучених з відповідальністю у зв'язку зі справою банка "Слов'янський". 2 листопада 2001 року замгенпрокурору України Сергій Винокуров затвердив звинувачувальне рішення стосовно шести посадових осіб банку "Слов'янський". Вони звинувачуються у розкраданні майна в особливо великих розмірах на суму 11 млн. грн., зловживанні службовим положенням, внаслідок чого державі був нанесений матеріальних збиток на 335 млн. грн. Крім того, їм пред'явлене обвинувачення в ухилянні від сплати податків більш ніж на 5 млн. грн. Національний банк України 11 січня поточного року ухвалив рішення ліквідувати банк "Слов'янський".

По даним Джерподаткової адміністрації, за час утримання Фельдмана під вартою відбулося вже 14 судових засідань і усього на 2 з них ухвалено рішення про його звільнення. Одне з таких рішень було відмінене Київським апеляційним судом як незаконне, друге - винесено у порядку цивільного діловодства, і тому "не набрало законної чинності".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування