Міністр оборони буде військовим, вистачить з нас цивільних - Кучма

Середа, 7 листопада 2001, 13:32
Президент Кучма не збирається призначати на посаду міністра оборони цивільну особу.

"Ми обов'язково прийдемо до цивільного міністра оборони. Не виключаю, що в складі Міністерства оборони будуть цивільні, однак для цього ще не настав час, я в цьому переконаний", - заявив президент журналістам в середу у Києві.

Кучма зазначив, що остаточне рішення про призначення міністра оборони України, "особливо в цей час, з урахуванням трагічних обставин, пов'язаних із загибеллю літака Ту-154" "робити непросто".

Він закликав "не гадати, в який бік президент дивиться - цивільний міністр або військовий". "І я, і Україна вже проходили цивільних міністрів", - сказав він, натякаючи на Валерія Шмарова, який посідав цю посаду з 1994 по 1996 роки.

"Цивільний міністр вимагає цивільної адміністрації, часу, щоб розділити, де військове, а де цивільне".

Президент порекомендував суспільним діячам, політичним партіям і депутатам, "хто хоче цивільного міністра, затвердити бюджет, щоб міністерство не фінансувалося за залишковим принципом".

Олександр Кузьмук був звільнений з посади міністра оборони 24 жовтня після того, як було остаточно підтверджено, що саме українська ракета стала причиною загибелі 78 пасажирів російського літака ТУ-154. Після цього багато хто з політиків і журналістів прогнозували, що Україна дозріла для цивільного міністра оборони.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування