"Дніпроенерго" збанкрутувало

Середа, 7 листопада 2001, 18:43
Дніпропетровський господарський суд 30 листопада проведе підготовче засідання у справі про банкрутство "ВАТ Дніпроенерго" за позовом "ВАТ Дніпропетровськгаз" на суму 10439,8 тис. грн.

Як повідомляла раніше Атланта-Капітал, з березня по травень поточного року кредитори пред'явили до "Дніпроенерго" позови на загальну суму більше ніж 250 млн. грн. Серед кредиторів, зокрема, "ДХК Ровенькиантрацит", прокуратура Енергодару (Запорізька обл.), НЕК "Енергетика і паливо України", "НАК Нафтогаз України", "ДП Укренерговугілля".

Найбільші позови до "Дніпроенерго" за останні місяці пред'явили компанія Alfa Capital Investments Limited (Віргінські острови, Великобританія) на суму 10,4 млн. грн. і ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" - на 10 млн. грн. При цьому суд вже задовольнив позов "Запоріжсталі" до "Дніпроенерго" і керівництво енергокомпанії чекає на подальші дії з боку кредитора.

Минулого тижня міністр палива і енергетики Станіслав Сташевський заявив, що держава не припустить банкрутства "Дніпроенерго". До складу цієї компанії входять три теплові електростанції загальною встановленою потужністю 8160 тис. МВт: Запорізька, Криворізька і Придніпровська ТЕС (Запорізька і Дніпропетровська обл.).

Контрольний пакет акцій "Дніпроенерго" в розмірі 76,04% статутного фонду належить державі.

Статутний фонд ВАТ становить 98 099,95 тис. грн, номінал акції - 25 грн.

Офіційний курс на 6 листопада - 5,2994 грн./$1.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування