Ющенко рекламує в США свої погляди та команду

Четвер, 8 листопада 2001, 09:22
На зустріч з пресою, що проходила в приміщенні Національного Фонду Підтримки Демократії (Вашингтон, США) Віктор Ющенко спізнився всього лише на 15 хвилин - позитивний рекорд для українських політиків. З ним разом були партнери по "Нашій Україні" – Петро Порошенко, якого Ющенко представив як голову свого передвиборчого штабу, Борис Тарасюк і Євген Червоненко. Останній, зі слів колишнього українського прем'єра, буде відповідати в коаліції за відносини з єврейською громадою як в Україні, так і за кордоном. Порошенко і Червоненко сиділи за спиною Ющенка, в той час як Тарасюк влаштувався на одному з бокових крісел.

Зі слів Ющенка, метою приїзду його команди до Сполучених Штатів є пояснення Вашингтону "особливостей формування політичного проекту "Наша Україна" і представлення нових політичних партнерів". Останнє – особливо важливе з огляду на те, що у столиці Америки не дуже ознайомлені з такими членами команди Ющенка, як, наприклад, Петро Порошенко, якого колишній український прем'єр охарактеризував як "нерозкритого українського політика". Серед членів команди Ющенко назвав й ім'я Романа Безсмертного - політичного координатора блоку.

Політичну різнобарвність блоку "Наша Україна" Ющенко пояснив бажанням знайти "формулу консолідації політичних сил, які, можливо, десяток років не сідали за стіл переговорів, не об'єднували своїх зусиль задля майбутнього України. Я переконаний, що консолідація - це єдиний спосіб здобуття політичної більшості в парламенті. Це - ключова мета проекту." Свою логіку побудови "Нашої України" Ющенко пояснив у середу на зустрічі з Річардом Армітаджем, заступником державного секретаря США.

На питання про можливість приєднання блоку Юлії Тимошенко до "Нашої України" Ющенко відповів, що він не закриває двері для діалогу з будь-яким потенційним політичним партнером. "Все залежить від того,наскільки потенційні партнери поділяють ідеологію проекту", - сказав Ющенко.

В свою чергу, як повідомляє прес-служба "Нашої України", пан Армітадж вважає, що розвиток зовнішньо-політичних ініціатив Києва часто випереджає розвиток внутрішньо-демократичних процесів.

На думку Армітаджа, вибори-2002 для України – це серйозний іспит на демократичність української влади.

"Головний пріоритет Америки, - сказав пан Армітадж, - прозорість і справедливість виборів в Україні. Уряд США готовий забезпечити участь в українських виборах спостерігачів не лише від громадських, але й від законодавчих кіл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування