У США не можуть знайти невстановлену кількість радіоактивних матеріалів

Четвер, 8 листопада 2001, 12:34
Як зазначено в опублікованій на минулому тижні щорічній доповіді генерального інспектора міністерства енергетики США Грегорі Фрідмана, Сполучені Штати Америки не знають, куди поділася невстановлена кількість ядерних матеріалів, що належать державі, які були віддані в оренду для проведення досліджень урядовим відомствам, університетам, лікарням і комерційним структурам.

За свідченням Фрідмана, "значної кількості" ядерних матеріалів, які ніби знаходилися на двох ліцензованих об'єктах, там більше немає.

У доповіді зроблений висновок про те, що уран, плутоній й інші ядерні матеріали "недостатньо охоронялися" міністерством енергетики і комісією з атомної енергії, які спільно відповідають за те, щоб ці матеріали не попали в неналежні руки. Хоч офіційно державні ядерні матеріали належать міністерству енергетики, яке несе відповідальність за їх збереження, їх віддають в оренду організаціям і підприємствам, які мають ліцензію комісії з атомної енергії.

У доповіді міститься критика міністерства енергетики за те, що те не зуміло забезпечити "належний нагляд" і "ефективну координацію з комісією з атомної енергії".

В одному випадку, який вже досліджували, по документах міністерства енергетики на одному з об'єктів за станом на минулий рік рахувалася значна кількість плутонію, тоді як комісія з атомної енергії зазначає, що плутонію на цьому об'єкті немає з 1996 року, повідомляє НТВ.Ру.


Читайте також:

* Американці продовжують вести масовану пропаганду
* У США не можуть знайти невстановлену кількість радіоактивних матеріалів
* В Афганістані загинуло ще 26 американців
* Війська НАТО вже увійшли у Мазарі-Шаріф
* Канал "Аль-Джазіра" показав веселих дітей бен Ладена
* Таліби створюють підрозділи фанатиків-смертників, які будуть збивати американські літаки
* Хто не з нами, той проти нас – Джордж Буш
* Війна з талібами коштує США 1 млрд. доларів на місяць
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Спори сибірки виявлені у Пентагоні
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування