У талібів у полоні 15 американських шпигунів, а бен Ладен набагато бідніший, ніж всі думають

Четвер, 8 листопада 2001, 13:01
Афганські таліби оголосили у четвер, що вони утримуть під арештом 15 чоловік, які підозрюється у шпигунстві на користь США. Подробиць про цих людей не повідомляється.

Чотирьом звинувачення вже пред'явлено, і вони чекають вироку, який винесуть їм улеми (мусульманські богослови). Серед них - один полковник, якого таліби представляють як Абдул Манафа. Ще 11 арештованих у цей час допитують.

З середини жовтня таліби приступили по всьому Афганістану до чистки апарату у пошуках людей, які можуть співробітничати з США, нагадує агентство ЕФЕ.

А у четвер вранці американська авіація відновила бомбардування військових позицій афганських талібів. Удари наносяться по інфраструктурі афганського режиму, передусім по складах боєприпасів і пального, а також місцях скупчення військової техніки.

Мішенню були їх бойові порядки на півночі Афганістану, недалеко від кордону з Таджикістаном. Удари з повітря наносилися у тих же районах, що і у середу. Сила вибухів була така, що, за свідченням очевидців, вибухова хвиля відчувалася на відстані 30 км.

Бомбардування ведеться і по позиціях талібів на півночі від Кабулу. Колони диму підіймаються у 50 км від столиці, у районі лінії фронту між талібами і опозиційним Північним альянсом.

Американський стратегічний бомбардувальник В-52 розбився на території Пакистану, повертаючись після ударів по афганським талібах. З таким твердженням виступила катарська супутникова телекомпанія "Аль-Джазіра". Її кореспондент у Кабулі передав цю інформацію з посиланням на талібів.

За їх даними, американські вертольоти вже прибули на місце передбачуваної аварії для пошуку тіл і пілотів, що, можливо, врятувалися. Пакистанські сили закрили доступ у цю зону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тим часом, колишній керівник саудівської розвідки принц Турки аль-Фейсал заявив, що відомий фундаменталіст Усама бен Ладен набагато бідніший, ніж вважають.

Виступаючи на саудівському телеканалі MBC, принц аль-Фейсал повідомив, що майно екстреміста складає максимум $40-50 млн., а не $300 млн., які, згідно з поширеними даними, він отримав у спадщину.

Колишній глава саудівських спецслужб зазначив також, що відтоді як у кінці серпня він залишив цю посаду, він не отримав жодного доказу того, що очолюване Усамою бен Ладеном терористичне угрупування "Аль-Каїда" могло отримати в своє розпорядження зброю масового знищення, чи то біологічну, хімічну чи ядерну.

Читайте також:

* Американці продовжують вести масовану пропаганду
* У США не можуть знайти невстановлену кількість радіоактивних матеріалів
* В Афганістані загинуло ще 26 американців
* Війська НАТО вже увійшли у Мазарі-Шаріф
* Канал "Аль-Джазіра" показав веселих дітей бен Ладена
* Таліби створюють підрозділи фанатиків-смертників, які будуть збивати американські літаки
* Хто не з нами, той проти нас – Джордж Буш
* Війна з талібами коштує США 1 млрд. доларів на місяць
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Спори сибірки виявлені у Пентагоні
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...