Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Створений ультраправий "Народний Рух України". Лідер – Бойко

Четвер, 8 листопада 2001, 13:26
У Києві оголошено про створення ультраправого виборчого блоку "Народний Рух України" (ІБ НРУ), основним "формотворчим чинником" якого декларується українська національна ідея.

Метою нового політичного об'єднання, створеного партією "Народний Рух України за єдність" і рядом інших організацій, є проведення націонал-демократичної політики і створення серйозної противаги партіям лівостороннього толку.

"Партії Удовенка і Костенка (Народний Рух України і Український Народний Рух) доживають останні місяці", - заявив на прес-конференції один з фундаторів нового блоку, лідер "Народного Руху України за єдність" Богдан Бойко.

Він підкреслив, що ІБ НРУ є єдиним правонаступником Народного Руху зразка 1989 - початку 90-х років. "Однак, блок "Народний Рух України" не має нічого спільного з партією Удовенка", - відзначив Бойко.

Фундатори ІБ НРУ переконані, що мають всі шанси набрати 8-10% голосів виборців. За їх інформацією, блок має розгалужену структуру у всіх областях України, в тому числі і у Криму, де раніше правих сил було мало.

Як відзначив співголовуючий ІБ НРУ Едуард Креч, процес формування блоку ще не завершений. Він також висловив упевненість у тому, що блок підтримають первинні організації НРУ і УНР, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На прес-конференції також зазначалося, що у цей час ведуться переговори про прийняття до нового виборчого блоку Організації українських націоналістів (України), громадської організації "Третє тисячоліття", молодіжної організації "Молодіжний рух за єдність". Спільний з'їзд учасників ІБ НРУ запланований на 8 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування