УНР і ПРП вже визначили першу десятку списків

Четвер, 8 листопада 2001, 19:04
Український Народний Рух та партія "Реформи і порядок" вже визначили першу десятку своїх передвиборчих списків, натомість в НРУ цей процес ще триває.

Таку заяву на засіданні центру політичного прогнозування львівської газети "Високий Замок" зробив член Центрального проводу УНР народний депутат Олександр Гудима. За його словами, цього разу рухівці, очевидно, обійдуться без так званих "весільних генералів", роль яких чотири роки тому для тоді ще єдиного Руху виконувала народна артистка України Ніна Матвієнко.

Два Рухи и ПРП також вже узгодили кандидатури більшості політиків, які балотуватимуться по мажоритарних округах. Скажімо, по Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях рухівці і "реформатори" визначилися по 80 відсотках округів. Усі вони будуть поділені , здебільшого, між чинними депутатами-мажоритарниками з числа цих партій.

"На Львівщині нез'ясованим залишається тільки доля двох округів – Дрогобицького, де депутатом був обраний теперішній держсекретар Мінюсту Олександр Лавринович, та Франківського, де чотири роки тому переміг лідер ПРП Віктор Пинзеник" , - сказав Гудима.

Він також визнав, що "Наша Україна" поки що не має гідного кандидата, здатного перемогти у Сколівському виборчому окрузі, розташованому у гірських районах Львівщини. Чотири роки тому там впевнено переміг колишній голова об"єднання "Львівліс" Орест Фурдичко, який за час свого депутатства відчутно зміцнив свої позиції в окрузі.

На думку Гудими, створенню "Нашої України" не стане на перешкоді так зване "квотне питання". За його словами, не виключено, що вже незабаром Ющенко і керівники партій-засновників блоку досягнуть компромісу, за яким УНР, НРУ та "Реформи…" отримають по 20 відсотків місць у загальному списку.

УП, зі Львова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...