Арештовані УНСОвці погрожують бунтом

П'ятниця, 9 листопада 2001, 12:21
Адвокат лідера УНА-УНСО Андрія Шкіля Тетяна Монтян повідомила, що арештовані члени організації погрожують бунтом, якщо їх справа буде передана до Голосіївського суду. До такої форми протесту вони обіцяють вдатися через те, що приміщення Голосіївського суду і технічні можливості в ньому для фіксації судового засідання ще менші, ніж в Старокиївському, де проходили судові засідання раніше.

Яким саме буде цей бунт, зі слів Монтян, члени УНА-УНСО не повідомляють. Вона також підтвердила, що 7 листопада глава Київського апеляційного суду передав справу УНА-УНСО до Голосіївського місцевого суду столиці. Поки їй невідома точна дата початку судового засідання.

Представники УНА-УНСО повідомили, що збираються пікетувати будинок Голосіївського місцевого суду Києва, де буде розглядатися карна справа за обвинуваченням 19 членів цієї організації в масовому безладді 9 березня у Києві.

У зв'язку з ліквідацією Старокиївського місцевого суду останній розгляд карної справи за обвинуваченням 19 членів УНА-УНСО не відбувся. Раніше передбачалося, що, оскільки частина Старокиївського району столиці увійшла до складу Печерського, відповідно і частина справ, що раніше розглядалися в Старокиївському суді, тепер будуть передані до Печерського місцевого суду. Був виданий відповідний указ президента Кучми про ліквідацію 14 судів і про створення замість них 10 судів, а також указ про переведення суддів з судів, які раніше існували в столиці, до новоутворених.

9 березня поточного року у Києві відбулися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. СБУ порушила кримінальну справу проти організаторів і активних учасників безладдя і арештувала ряд членів УНА-УНСО, зокрема, керівника організації Андрія Шкіля.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...