Рух Бойка створено проти Ющенка, вважає політолог

П'ятниця, 9 листопада 2001, 12:35
Створення виборчого блоку "Народний рух України", в першу чергу, має на меті послаблення позицій блоку "Наша Україна", оскільки йдеться не стільки про боротьбу з Геннадієм Удовенком (лідер Народного руху України), скільки з Віктором Ющенком. Про це заявив шеф-редактор журналу "Політична думка" Володимир Полохало.

Він переконаний, що "виборчий блок "Народний рух України, якщо він буде сформований, не має жодних шансів на реальний успіх, проте все-таки "відріже" якусь частину голосів у "Нашої України".

За словами Полохала, "це підрив авторитету і довіри власне до блоку "Наша Україна", оскільки Рух сьогодні є стрижневим у цьому об'єднанні". Таким чином, формується недовіра у багатьох виборців, зазначив політолог.

За словами Полохала, "ці дії вписуються у загальну стратегію президентського плану на виборах-2002: йдеться про ініціацію конфліктів всередині блоків та між блоками - і все у межах так званих пропрезидентських сил". Він також додав, що йдеться про послаблення цих блоків, "але таке, яке б одночасно не призвело до підсилення опозиції".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування