Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знову невiдомо, хто відповідатиме за мобільники Wellcom

П'ятниця, 9 листопада 2001, 16:28
Колегія Вищого господарського суду України вирішила відкласти виконання постанови цього ж суду, який визнав недійсним наказ ЗАТ "Українські радіосистеми". Цим документом, нагадаємо, було усунуто від керівництва компанією представників корпорації Daewoo – корейського акціонера українського мобільного оператора. Для цього був взятий на озброєння закон про працевлаштування іноземців. Зараз ініціатива у цій довгій і наполегливій боротьбі за контроль над УРС перейшла на бік української сторони. Однак їх перемога – ще явно не фінал протистояння.

Поки що можна з упевненістю сказати лише одне: корейське керівництво не залишить неоскарженим рішення ВГСУ. Аргументів вони наводять на цілий аркуш прес-релізу: і представників ЗМІ не пустили на засідання суду, і корейців завчасно не повідомили про судове засідання, і ще маса інших порушень. Корейська сторона внесла клопотання голові Вищого господарського суду України Притиці, де поставили дві вимоги: про відвід колегії суддів ВГСУ на чолі з паном Карабанем та відкладення розгляду справи з метою ознайомлення з її матеріалами.

Можна прогнозувати, що Daewoo намагатиметься встановити справедливість і продовжить боротьбу за право керівництва компанією. Аргументи корейської сторони комусь можуть здаватися смішними та надуманими, але намагання боротися за владу в компанії досить серйозні. Визначити ж, хто винуватий, а хто прав, дуже проблематично.

Передісторія у цього конфлікту така. Корейська сторона, яка мала більшість голосів у правлінні компанії, не виконала цілого ряду інвестзобов'язань. Українські акціонери, які хоч і мали менше представників у керівництві компанії, але мали на руках контрольний пакет, здійснили мініреволюцію. Вони звільнили корейське керівництво.

Потім через суд корейці домоглися визнання цього рішення незаконним. Однак, де-факто представники Daewoo не змогли повернутися до виконання своїх обов'язків.

Зокрема, зараз у Подольському господарському суді столиці чекає на свою долю позов компанії з вимогою вжити заходів для того, щоб Юрій Курмаз (на думку українських акціонерів, саме він повинен виконувати обов'язки гендиректора УРС) перестав перешкоджати діяльності колишніх корейських менеджерів ЗАТ. У Шевченківському суді є аналогічний позов, поданий УРС до пана Ін-де, який, на думку Daewoo, має керувати мобільним оператором.

ЗАТ "Українські радіосистеми" створено в 1995 році. У 1997 році підприємство отримало ліцензію на надання послуг мобільного зв'язку. Корпорації Daewoo належить 49% акцій ЗАТ, ТОВ "Укрфондінвест" - 31%, ТОВ "Інтерінвест" - 20% акцій. УРС надає послуги мобільного зв'язку в стандарті GSM-900 під торговою маркою Wellcom. Кількість абонентів компанії становить 32 тисячі осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування