Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лист президенту Парламентської Асамблеї Ради Європи лорду Расселу-Джонстону

Субота, 1 грудня 2001, 19:39
Прес-реліз

29 листопада 2001 року

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування кримінальних справ відносно зникнення журналіста Георгія Гонгадзе... направила листа на ім'я президента Парламентської Асамблеї Ради Європи лорда Рассела-Джонстона, в якому інформує його про те, що заклики ПАРЄ щодо цих справ до виконавчої влади України не знайшли реагування у відповідних органах влади України.

У листі, підписаному головою парламентської комісії Олександром Жиром, наголошується, що комісія підтримує рекомендації ПАРЄ про доцільність створення міжнародної слідчої комісії із включенням незалежних слідчих для нового розслідування зникнення та смерті Гонгадзе.

Комісія також просить звернути увагу ПАРЄ, що її "заклики до органів влади України прискорити й завершити розслідування зникнення та вбивства Г.Гонгадзе, або в разі потреби - провести нове незалежне розслідування цієї справи за допомогою міжнародних експертів, а також розпочати спеціальне розслідування побиття народного депутата Олександра Єльяшкевича, не знайшли реагування у відповідних органах влади України".

Комісія також зазначає, що від Президента України Леоніда Кучми "немає відповідного реагування на виконання резолюції ПАРЄ від 27.09.2001 року щодо зазначених питань та сприяння їх вирішенню".

Комісія інформує президента ПАРЄ про ігнорування Президентом України Леонідом Кучмою її неодноразових звернень до нього щодо зустрічі членів комісії з главою держави для обговорення питань, котрі є предметом діяльності комісії.

Тимчасова слідча комісія українського парламенту вважає, що прогрес у розслідуванні вказаних справ є можливим лише за умови створення міжнародної слідчої комісії та при постійному контролі з боку міжнародних організацій за діями органів виконавчої влади в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування