Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Афганістані американці воюють проти американців

Понеділок, 3 грудня 2001, 13:54
Серед тих, хто вцілів у ході придушення повстання полонених талібів у фортеці Калаі-Банги, є громадяни США, що приймають участь у бойових діях проти армії Сполучених Штатів і їх союзників в Афганістані.

Як повідомляє телекомпанія Fox-TV, у групі вцілілих є американець з міста Руж, штату Луїзіана. Тим часом за повідомленнями Reuters, у групі іноземних найманців, які здалися, є 20-річний Абдул Хамід, він же - Джон Філіп Уолкер Лінд, з Вашингтону.

Абдул Хамід взятий під арешт американськими загонами спецпризначення. Тепер на нього, скоріше за все, чекає військовий трибунал. Батьки Лінда у США намагаються за допомогою держдепартаменту з'ясувати, яка доля чекає їх сина, де він у даний момент знаходиться, що йому інкримінується.

Усього серед 84 полонених іноземців, що ховалися у підвалі форту, є громадяни Йемена, Саудівської Аравії, Узбекистану, Пакистану і Чечні. Саме останні ініціювали безладдя у фортеці, підірвавши себе і двох воєначальників Північного альянсу, що приїхав в фортецю з інспекцією.

За деякими відомостями, озброєний бунт в Калаі-Банги також почали чеченські бойовики. Один з них підірвав схованою в одягу гранатою себе і співробітника ЦРУ Джона Спенна, який став першим американцем, про загибель якого у ході бойових дій в Афганістані повідомили у США.

Що стосується Абдул Хаміда (він же Джон Філіп Уолкер Лінд), то, як повідомив прес-секретар Центрального командування США майор Бред Ловелл, "він був поранений, і зараз йому надається медична допомога".

Затриманий "білий американець" справляє враження освіченої людини, що відноситься до "середнього прошарку американського суспільства", - додав Ловелл. У віці 16 років він прийняв іслам і поїхав у Пакистан для вивчення богослів'я. Приблизно півроку тому Хамід, з його слів, вступив у ряди руху "Талібан", який створив "єдину державу у світі, яка справді живе за законами ісламу".

Зі слів Хаміда, він відправився у Пакистан приблизно рік тому для вивчення ісламу, потрапив під вплив талібів і відправився разом з ними в Афганістан - "будувати істинно ісламську державу". Хамід був захоплений військами антиталібскої коаліції у боях під Кундузом і перебував у таборі для військовополонених біля міста Мазарі-Шаріф. Разом зі своїми товаришами по зброї він взяв участь у заколоті полонених, рішуче придушеного військами Північного альянсу за підтримки американської авіації.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Мулла Омар має намір на семи верблюдах втекти у пустелю
* У Кабулі вбитий зв'язківець бен Ладена
* Під Кандагаром поновилися бої талібів з пуштунами
* Мулла Омар готовий здати бен Ладена
* За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів
* Авіація США розбомбила сховище мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...