Ахметов пропонує Суркісу піти у відставку

Понеділок, 3 грудня 2001, 16:58
Рінат Ахметов публічно запропонував президенту ФФУ Григорію Суркісу піти у відставку. Однією з головних причин такої заяви Ахметова стало те, що Суркіс суміщає посади президента Федерації футболу України та президента київського "Динамо".

Нагадаємо, що це не перша заява Ахметова стосовно того, що Суркісу не варто очолювати головну футбольну організацію України. Так, ще перед обранням Суркіса президентом ФФУ, Ахметов неодноразово зауважував що це не піде на користь українського футболу.

Насправді, ж тобто офіційно, в "Динамо" Григорій Суркіс є почесним президентом "Динамо", хоча це лише для "замилювання" очей.

В інтерв'ю журналістам Рінат Ахметов заявив, що суміщення Григорієм Суркісом президентських посад в "Динамо" та в національній федерації є, за словами президента Донецького клубу, "однією з головних бід українського чемпіонату".

Пан Ахметов додав, що доки в Україні посада президента федерації та власника одного з клубів буде суміщатися, доти проблеми будуть переслідувати футбол, і не варто сподіватися на відчутний прогрес як футболу, взагалі, так і зростання конкуренції в національному чемпіонаті, зокрема.

Як зазначив пан Ахметов, "в українському футболі склалася ситуація неприпустима в жодній з європейських країн, за якої ефективність футбольних інвестицій, приміром, в Донецьку, Львові, чи Харкові залежить не лише від тих, хто працює в клубах, а й конкретно від пана Суркіса."

Рінат Ахметов також скритикував Григорія Суркіса за те, що він не хоче брати на себе відповідальності за невихід збірної України на чемпіонат світу. На думку пана Ахметова, ставши біля керма федерації, Григорій Суркіс повинен був взяти не тільки владу, а й відповідальність.

"Однак відповідати за той же провал національної збірної, - сказав пан Ахметов, - президент федерації Григорій Суркіс не хоче, перекладаючи всю провину за провал збірної на гравців та тренерів."

Відзначимо і такий факт, що після провалу збірної України в матчах плей-офф зі збірною Німеччини, жоден з офіційних чиновників Федерації футболу України чи тренерів національної команди не розповів по причини поразки в Дортмунді, відкладаючи це все на 15 грудня, коли відбудеться конгрес ФФУ.

Пан Ахметов наголосив, що, на його думку, однією з причин відставки колишнього шефа федерації, Валерія Пустовойтенка, став невихід збірної до Євро-2000. Хоча на даний момент варто більш детальніше зауважити, що Пустовойтенко пішов не лише тому, що збірна України поступилася словенцям і не вийшла на чемпіонат Європи, а тому що на цю посаду "поклав око" Григорій Суркіс.

Водночас Рінат Ахметов наполягає, що його висловлювання не потрібно ототожнювати з черговим загостренням київсько-донецького протистояння.

Президент "Шахтаря" віддав належне панові Суркісу, як президенту "Динамо", і зазначив, що, на його думку, Григорій Суркіс є чудовим керівником клубу, і такі керівники, за його словами, потрібні для конкуренції в українському футболі.

За інформацією української служби ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...