ТУНДРА не переговорюється з Ющенком, Кінах не йде у відпустку

Вівторок, 4 грудня 2001, 11:40
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко заявляє, що блок "За єдину Україну!" не веде жодних переговорів з блоком Віктора Ющенка "Наша Україна".

"Не було жодних переговорів. Ющенко не звертався до нас, ми не зверталися до нього", - сказав Пустовойтенко в інтерв'ю тижневику "Столичні новини", опублікованому у вівторок.

Разом з тим, лідер НДП заявив про готовність блоку "За єдину Україну!" вести переговори "з усіма політичними силами, які є в нашій державі".

Зі слів Пустовойтенка, йому також нічого не відомо про проведення переговорів блоку "За єдину Україну!" з партією "Єдність", очолюваною главою Київської міськадміністрації Олександром Омельченком. Разом з тим, Пустовойтенко зазначив, що "дуже б хотів, щоб ми працювали в єдиній команді". "Я готовий з ним зустрічатися, вести розмову і вважаю, що було б непогано, якби ми об'єднали наші зусилля", - заявив він.

Лідер НДП підтвердив, що голова Верховної Ради Іван Плющ ухвалив рішення йти на вибори за мажоритарним округом, "здається, на Черніговщині". Я поважаю його право, як і поважаю послідовну позицію Івана Плюща. "Я думаю, він був би гідний будь-якого високого місця в нашому списку, але, повторюся, його право вибирати - він вибрав мажоритарку", - сказав Пустовойтенко.

У тому ж номері газети "Столичні новини", яка контролюється Вадимом Рабіновичем, прем'єр Анатолій Кінах заявив, що не має наміру йти у відпустку на час передвиборної кампанії. "Законодавство, наскільки я знаю, не вимагає обов'язково йти у відпустку. Я думаю, що буду працювати і робити всі, щоб отримати позитивні результати роботи уряду, економіки, підвищити упевненість людей в завтрашньому дні і рівень життя", - заявив він.

Кінах, який є лідером Партії промисловців і підприємців, "виключає" для себе можливість балотуватися в одномандатному окрузі.

"За мною дуже серйозна структура - Партія промисловців і підприємців (ПППУ), тепер вже учасниця блоку "За єдину Україну!", за мною - Український союз промисловців і підприємців (УСПП), що об'єднує ті структури, ті підприємства, які виробляють сьогодні 80 процентів національного продукту. І я не можу дозволити собі шукати якусь особливу нішу, маючи такий вантаж відповідальності".

Кінах відмовився говорити про те, хто увійде до виборчого списку ПППУ, пославшись на те, що рішення про це має ухвалити з'їзд, запланований на 11 грудня.

"Головне, щоб це були люди, які уміють суспільні, загальнодержавні інтереси ставити вище, ніж свої особисті цілі. І я думаю, що ми знайдемо таких людей", - зазначив він.

Прем'єр заявив, що для ПППУ "не принципово", яку квоту вона отримає в загальному списку виборчого блоку "За єдину Україну!", висловивши при цьому упевненість, що його учасники "прийдуть до компромісу".

Кінах також не виключив, що в майбутньому на основі блоку "За єдину Україну" "є шанси" створити єдину партію, оскільки "альтернативи цьому немає".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування