Віктор Ющенко вважає українську політику "складною і брудною"

Вівторок, 4 грудня 2001, 12:19
Лідер політичного блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає українську політику "складною і брудною". Однією з основних проблем політики він назвав "корупцію влади і владу корупції".

У вівторок Ющенко здійснює одноденну поїздку до Запоріжжя, де виступив перед студентами і викладачами Запорізького державного університету. Він висловився за формування парламенту на професійних засадах. "Я глибоко переконаний, - сказав лідер "Нашої України", - що "професіоналізму бракує парламенту, уряду та владі в цілому".

Ющенко також висловився за можливість формування в Україні двопалатного парламенту, водночас зазначивши, що "існують ефективні політичні системи як при одно-, так і при двопалатному парламенті, як у президентській, так і в парламентській республіці".

Він нагадав свою думку, що парламентська більшість має формувати коаліційний уряд. Ющенко охарактеризував три базові "речі демократії", яких бракує Україні: прозоре громадянське суспільство, ефективне економічне господарювання і базові суспільні, моральні та духовні цінності.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News