Лідер КПУ Симоненко вважає працевлаштування Кравченка "викликом Україні" для перерозподілу власності

Вівторок, 4 грудня 2001, 12:34
"Колишній міністр внутрішніх справ, маючи в своєму розпорядженні інформацію про багато діянь, скоєних "сім'єю" президента, дійсно представляє серйозну загрозу, знаходячись за бортом його команди, - говориться в заяві лідера Компартії України Петра Симоненка, оприлюдненій у вівторок. - На мій погляд, це рішення президента - виклик всій Україні".

Нарівні з глибокою кадровою кризою в команді президента посилюється страх і невпевненість в можливості забезпечити перемогу пропрезидентським партіям на майбутніх виборах, говориться в коментарі Симоненка з приводу призначення Юрія Кравченка губернатором Херсонської області. З його слів, це регіон, який виступив проти президента на виборах 1999 року.

"Вже у другій області призначений представник силових органів, що і підтверджує наші висновки: "В Україні йде формування поліцейської держави". Силовики в управлінні регіонами навмисно призначаються для завершення деяких дуже небезпечних процесів, що відбуваються, зокрема, в Херсонській області, пов'язаних з перерозподілом власності", - зазначає Симоненко.

"Це рішення президента доводить, що в державі відсутня державна кадрова політика. "Лавка запасних", тобто резерв настільки малий, що керівником політичного блоку призначається керівник Адміністрації президента, а колишній міністр МВС – господарським керівником області. Того і дивися, скоро сам президент очолить якесь політичне об'єднання або, ще краще, покаже приклад, як треба вирішувати господарські питання в конкретному регіоні".

"Крім того, виникають сумніви ще і в тому, що людина, яка весь час була споживачем матеріальних благ, що створюються державою, і не мала відношення до промисловості або сільського господарства, зможе забезпечити розв'язання найскладніших проблем в Херсонській області. А проблем більш ніж досить. Я повернувся з Херсонської області і знаю, як гостро стоять проблеми енергопостачання, водопостачання, проблема підтоплення значної кількості населених пунктів, відновлення системи зрошування, а в умовах зими і холодів - забезпечення побутовим паливом, газопостачанням і питною водою. До речі, в багатьох населених пунктах області питна вода для приготування їжі вже сьогодні продається по 50 копійок за відро. Тільки в 4 містах області опалюється житловий фонд, при цьому температура води, що виходить з котельної, не перевищує 50 градусів", - повідомляє головний комуніст країни.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування