Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бен Ладен набагато ближче до створення атомної бомби, чим припускали

Вівторок, 4 грудня 2001, 14:22
Американська розвідка прийшла до висновку, згідно з яким "Усама бен Ладен і його терористична мережа "Аль-Каїда",мабуть, зробили набагато більше кроків, ніж припускалося раніше, до володіння знаннями і матеріалами для виготовлення примітивної радіологічної зброї".

Це зазначає у вівторок газета The Washington Post посилаючись на джерела у США і зарубіжних країнах. Саме побоювання влади "з приводу спроб "Аль-Каїди" обзавестися ядерним потенціалом були чинником, який обумовив рішення оголосити нову загальнонаціональну тривогу у зв'язку з можливими нападами терористів".

Зі слів фахівців, з якими розмовляли автори огляду, "радіологічна зброя, відома також як "брудна бомба", може бути виготовлена з високорадіоактивного матеріалу - наприклад, з відпрацьованих паливних стержнів реакторів, з'єднаних із звичайною могутньою вибухівкою. Цей пристрій призначений для поразки не силою вибуху, а створенням зони інтенсивної радіації, вбивча дія якої може поширюватися на кілька міських кварталів".

"Американська розвідка, - продовжує газета, - шукає не тільки підтвердження того, що терористи могли збирати радіологічну бомбу, але і ознаки того, що "Аль-Каїда" намагається виготувати примітивну невелику атомну бомбу".

Влада США, стверджує "Вашингтон пост", "вельми стривожена тим, що будь-який ядерний вибух, проведений "Аль-Каїдой", буде вбивчим психологічним впливом на війну проти тероризму. Робляться максимальні зусилля, щоб відстежити і запобігти будь-якій можливості такого роду".

У статті приводяться відомості з розвідувальних кіл про те, що "минулого року бен Ладен був присутнім на зустрічі, на якій його спільник ніби продемонстрував контейнер, що містить радіоактивний матеріал". Це було визнано підтвердженням прогресу у спробах "Аль-Каїди" створити ядерний пристрій.

Газета нагадує про те, що всілякі друкарські і рукописні матеріали щодо ядерної зброї, були виявлені в кинутих притулках терористів в Афганістані. Щоправда, додає "Вашингтон пост", "обізнані джерела в США кажуть, що такі діаграми і документи можуть бути отримані з відкритої преси, а також в Інтернеті".

НТВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування