Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Удовенка закликають піти у відставку

Середа, 5 грудня 2001, 16:08
Єдиним виходом з критичної ситуації, яка склалася у Народному Русі України, є проведення позачергового звітно-виборного з'їзду для оновлення керівництва партії.

Про це говориться у відкритому звернення члена політради НРУ, уповноважений представника НРУ у виборчому штабі блоку "Наша Україна" Романа Василишина до делегатів майбутнього з'їзду партії.

"А Геннадій Йосипович повинен зрозуміти - настав час піти у відставку", - говориться у зверненні.

На думку Василишина, "цілком природно поставити питання про те, щоб нинішні депутати-рухівці, які пройшли у Верховну Раду за партійним списком, виставили свої кандидатури у мажоритарних округах, довівши не на словах, а у справі своїми перемогами власну компетентність, потенціал, заявлену організаційну потужність і користь для блоку "Наша Україна".

Зі слів Василишина, участь нинішнього керівництва Руху у блоці Ющенка "Наша Україна" - "тільки як шанс прикрити свою безпорадність". Для керівництва НРУ, вважає він, участь у блоці - "зручний мотив", "розчинившись у виборчому списку блоку, проскочити у новий парламент, нічого при цьому реально не роблячи".

У той же час, відзначає Василишин, всі спроби "здорової внутрішньопартійної дискусії" для конструктивного розв'язання проблем керівництво НРУ "почали використовувати для знищення крайових організацій і просування людей, які своєю діяльністю, починаючи з розколу, привели партію до того, що Удовенко на президентських виборах 1999 року набрав тільки 1,2% голосів.

Нинішнє керівництво Руху, відзначає Василишин, фактично "тягне за собою у "Нашу Україну" шлейф всіх минулих провалів, невдач, конфліктів, інтриг і розколів. Архаїзмів і шароварщини". "Буде шкода, але через такі персоналії "Наша Україна" не зможе виконати ті завдання, які стоять перед блоком", - йдеться у зверненні.

А тим часом керівництво НРУ заявляє, що повідомлення колишнього керівника Вінницької обласної організації партії Олександра Нижника про перехід організації у блок Богдана Бойка "Народний Рух України" не відповідає дійсності.

Як говориться у повідомленні "Рух-прес", 25 листопада відбулася позачергова звітно-виборна конференція Вінницької облорганізації, на якій Нижника було зміщено, і новим головою крайової організації став Федір Сохацький.

"Підтвердженням неправдивості" заяв Нижника, говориться у повідомленні, стали виступи Бершадської і Теплицької районних організацій партії, які висловили "різкий протест" проти переходу у блок Бойка, і у своїх зверненнях підтвердили свою підтримку блоку "Наша Україна" на чолі з Віктором Ющенком.

Раніше заступник голови Народного Руху України Юрій Ключковський також спростував інформацію про те, що Вінницька обласна організація НРУ у повному складі приєдналася до передвиборного блоку "Народний Рух України", зазначивши, що в цій організації відбувся розкол.

З його слів, у ході конференції Вінницької обласної організації, учасники якої ухвалили рішення про заслухання звіту про її діяльність, глава облорганізації зробив "політичну заяву, в якій висунув керівництву вже відомі обвинувачення з лексикону Сергія Конєва і Богдана Бойка" і залишив конференцію. Слідом за ним конференцію залишила і частина учасників - одна невелика районна організація НРУ і частина членів Вінницької міської організації. Учасники, які залишилися, продовжили роботу і розцінили дії глави організації як зняття з себе повноважень.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування