Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ференц пропонує Потебеньку висунути звинувачення у справі Александрова

Четвер, 6 грудня 2001, 10:20
Минулого понеділка із Слов'янська до Києва повернувся адвокат сина Ігоря Александрова - Богдан Ференц, який закінчив ознайомлення з матеріалами слідства про вбивство журналіста.

В жовтні Олексій Александров звернувся до міжнародної організації "Репортери без кордонів", з проханням надати йому адвоката. Інститут масової інформації, який є представником "Репортерів без кордонів" в Україні, запропонував цю справу Богдану Ференцу - відомому в Україні юристу. Певний час він працював заступником генерального прокурора України.

Після ознайомлення з матеріалами справи Александрова, він висловив впевненість, що версія помилкового вбивства журналіста не має жодної перспективи. Пан Ференц вважає, що виносити таку слабку версію на розгляд суду та громадськості "прокуратуру примушує, напевно, неможливість з'ясувати фактичні обставини та дійових осіб злочину".

Обставини справи, за словами Богдана Ференца, поставили його у ситуацію, коли він вимушений захищати одночасно і потерпілих, тобто родичів Александрова, і обвинуваченого. На запитання про можливий подальший розвиток подій у справі, Богдан Васильович відповів, що може бути два варіанти: або прокурор не затвердить обвинувального висновку слідчого, і справу відправлять на дорозслідування, або справу передадуть до суду.

"Потерпілі та я, як їх представник, зацікавлені лише в одному, щоб справа якомога швидше потрапила до судді," – заявив Богдан Ференц.

Посилаючись на досвід Росії, де генпрокурор Устінов підтримує обвинувачення у резонансній справі проти Радуєва, Богдан Ференц запропонував Михайлові Потебеньку приїхати до Слов'янська і підтримати обвинувачення, "оскільки справа має не абияке громадсько-політичне забарвлення".

Зараз з матеріалами слідства знайомляться обвинувачений та його адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування