Американці шукають тіла родичів бен Ладена

Четвер, 6 грудня 2001, 15:46
Жертвами американської бомбардувальної авіації в Афганістані міг стати син або зять Усами бен Ладена.

Джерело в адміністрації США, що побажало залишитися невідомим, повідомило, що Білий дім має у своєму розпорядженні непідтверджені поки відомості про те, що син або зять Усами бен Ладена загинули у ході одного з бомбардувань.

Незважаючи на всі зусилля американських спецслужб, що беруть активну участь в бойових діях на території Афганістану, керівники "Аль-Каїди" досі живі і знаходяться на свободі, повідомив у середу міністр оборони США Дональд Рамсфелд.

Назвавши антитерористичну операцію "складною, тривалою, заплутаною і брудною роботою", Рамсфелд запевнив громадськість в тому, що невідворотне покарання чекає не тільки активістів "Аль-Каїди", але і тих талібів, які їх іпідтримують.

Раніше повідомлялося, що не менше 12 керівників очолюваної Усамою бен Ладеном організації "Аль-Каїда" загинуло під час американського бомбардування укріпленого району Тора-Бора в афганській провінції Нангархар. Як заявили представники Об'єднаного антиталібського фронту (ОАФ), в результаті авіаударів по цьому району загинуло більше 50 мирних жителів.

Крім цього, саудівська газета "Аш-Шарк аль-Аусат" у четвер пише, посилаючись на джерела у пакистанській поліції, що пакистанські прикордонники затримали при спробі нелегально перейти з Афганістану до південної пакистанської провінції Белуджістан групу з 23 родичів керівників організації "Аль-Каїда". За даними газети, серед затриманих три родички дружин Усами бен Ладена - Аміна Ахмед, Гала Ахмед і Нуран Абдо.

А тим часом від американських бомб в лісах гірського району Тора-Бора в провінції Нангархар зайнялася велика пожежа. До двох тисяч жителів навколишніх сіл ведуть боротьбу з вогнем, але, за повідомленням радіо Пакистану, безуспішно.

Вогонь лютує поблизу населеного пункту Мілава, розташованого в 50 км на південь від Джелалабада, поруч з підземним комплексом, побудованим талібами. Там, ймовірно, може переховуватися зі своїми бойовиками Усама бен Ладен.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Мулла Омар знімає з себе всі повноваження і здає Кандагар
* Тимчасовий афганський уряд і його лідер влаштовують всі сторони, але його збираються бойкотувати афганці
* Мулла Омар не просив про помилування
* Главою тимчасового уряду Афганістану став пуштунський лідер Хамід Карзай
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...