Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Польщі в обмін на Сюзанну Станік?

П'ятниця, 7 грудня 2001, 11:14
Найближчим часом може бути відкликаний посол Польщі в Україні Марек Зюлковський. Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на польську газету "Нє". Причиною відкликання Зюлковського, що в свій час очолював департамент МЗС Польщі, який займався країнами колишнього СРСР, може стати кілька його скандальних вчинків.

Так, він не вийшов до делегації українських парламентаріїв, які прийшли привітати перемогу Союзу Лівиці Демократичної на нещодавніх виборах у Польщі. Крім того, посол не зробив урочистого прийому на День незалежності Польщі 11 листопада, адже мав думку, що його можуть зігнорувати українські політики.

Щоб не робити багато галасу, МЗС Польщі домовилося з МЗС України про те, що Зюлковського буде усунуто "тихо" - в обмін на спокійне прийняття кандидатури Сюзанни Станік як посла України в Польщі. В принципі, за думкою газети, Польща могла протестувати, адже за нею тягнеться шлейф нез’ясованих корупційних справ. Заради того, щоб позбавитися скандального Зюлковського, МЗС Польщі готове прийняти Станік.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...