Хто більше робить для людей, ніж Людмила Кучма?

П'ятниця, 7 грудня 2001, 12:41
Валентина Довженко - про причетність до блоку дружини президента Людмили Кучми. No comments.

"Якщо ви маєте на увазі використання адмінресурсу, хочу відзначити: структури "Жінок за майбутнє" були створені набагато раніше, ніж пішло призначення на нинішній пост. І це - результат величезної роботи жінок України, які виросли з суспільного руху і готові сьогодні до політичної діяльності…

"…Ну чому ніхто не цікавиться тим, що я товаришую з багатьма простими людьми робочих професій, з вченими, артистами, моїми студентськими друзями і багатодітними мамами, самотніми старенькими, які "докладають" мені, скільки консервацій вони зробили у цьому році? І я не можу зрадити їх своєю неувагою. У зв'язку з цим мені не цікавий їх статус у суспільстві. У мене з ними добрі дружні стосунки.

Так невже через те, що Людмила Миколаївна - дружина Президента, я повинна припинити наші плідні, ділові стосунки, щоб хтось чогось не подумав? Подивіться, в якій з країн СНД дружина Президента стільки робить для людей? Та в жодній. Людмила Миколаївна бере активну участь в роботі двох фондів "Україна - дітям" і "Надії і добра".

Саме завдяки її участі сотні людей отримали можливість оздоровити дітей, створюються дитячі будинки сімейного типу для дітей-сиріт, надається підтримка дітям-інвалідам, розкриваються таланти дітей з неблагополучних й інших сімей. Допомогу ж у цій благородній діяльності надають не тільки українські підприємства, але і зарубіжні... При цьому чи знайдеться хоч один приклад участі Людмили Миколаївни в політичних акціях? Навряд чи хтось візьме на себе сміливість стверджувати це.

Що стосується лоббіювання інтересів у владних структурах, то я просто не розумію цього питання сьогодні у газеті "Сьогодні". Жартую... Ніякого відношення до владних структур "Жінки за майбутнє" не мають. Можливо, після 31 березня ваше питання буде актуальним..."

"…Яким чином я можу запропонувати Людмилі Миколаївні місце у виборчому блоці? Я - не українська самодержиця, я – всього навсього очолюю створене українськими жінками-активістками об'єднання. У нас є правління і територіальні організації. Ось їх голос і вирішує. Ми подібної пропозиції не ініціювали. Але іноді преса сама підштовхує нас до розумних рішень або дій. Можливо, ми над цим подумаємо. Не така погана думка, дякуємо".

"…Наше об'єднання може похвалитися тим, що серед 150 тисяч членів "Жінки за майбутнє" кожний 5-й - чоловік… До речі, у пункті першому нашого Статуту записано: "Жінки за майбутнє" - всеукраїнське політичне об'єднання, що об'єднує громадян України, незалежно від статі, національності, раси". Так що вступайте у наші ряди сім'ями!"

"…Що стосується того, що Всеукраїнське об'єднання "Жінки за майбутнє" за чиїхось прогнозів "йде за КПУ" – ставтесь до цього з достатньою часткою іронії. Якщо ж це правда - то честь і дяка всім жінкам України і, звичайно ж, нашим чоловікам, які входять або симпатизують нашому об'єднанню. Якщо ж це спроба піарщиків у когось викликати алергію до нашого руху - нехай це залишиться на їх совісті. Ми не ображаємося - ображається переможений…"

В своїй партійній розкрутці ви використовуєте популярних російських артистів - Булдакова, Кобзона й інших - у так званому, "естрадному марафоні", який проходить всіма великими містами України. Хто оплачує, якщо не секрет, ці концерти?

"Раніше, ніж відповідати, хочу спершу відзначити, що наші глядачі - самотні, інваліди, багатодітні сім'ї, зустрічали оваціями кожний номер. Тому спонсорами, меценатами, помічниками й однодумцями в цьому були цілі робочі колективи заводів, фабрик, готелів, ресторанів. Нас підтримали губернатори і мери міст. І за це їм особлива вдячність. Це вони разом з нами дали можливість простим людям залучитися до мистецтва. Як і в колишні роки викликають сльози у людей пісні і романси Кобзона, а Толкунову, П'єху, Табачника, Шпортька, Шестак і інших артистів зустрічали як старих знайомих, які давно не приходили в гості..."

Кажуть, що вам пропонував Олександр Омельченко "на вигідних умовах" увійти у виборчий блок "Єдність". Прокоментуйте...

"І коментувати нема чого. Не пропонував. Думаю, що у сьогоднішньому суспільно-політичному житті йде броунівський рух: хтось об'єднується, хтось відокремлюється. Природно, що і до нас надходили пропозиції, Але, на мій погляд, йде час "жіночих крил" в чоловічих партіях. Сучасна українська жінка має честь і гідна того, щоб бути в політиці з чоловіками на рівних. Третім чоловічим тостом "За жінок!" ми вже не обмежимося. Ми - "за майбутнє"!"

Повний текст інтерв'ю читайте тут

"Українська жінка гідна бути в політиці на рівних з чоловіками"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...