Пустовойтенко став на бік Ахметова у футбольному скандалі

П'ятниця, 7 грудня 2001, 13:44
Міністр транспорту України, колишній прем'єр-міністр країни і президент Федерації футболу країни Валерій Пустовойтенко вважає, що кардинально змінити ситуацію у вітчизняному футболі можливо тільки шляхом втручання державних органів влади.

Про це повідомили у прес-службі НДП. Пустовойтенко звернувся до віце-прем'єра Володимира Семиноженка з пропозицією взяти під особистий контроль ситуацію у "головному виді спорту" і на урядовому рівні розглянути план заходів щодо виведення українського футболу з кризового стану.

Він також нагадав, що у червні 1997 року Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про цільову комплексну програму розвитку футболу в Україні на 1997-2002 роки". Це був перший документ про розвиток футболу, прийнятий на урядовому рівні.

"Давайте будемо відвертими: український футбол фактично був монополізований групою осіб. І мені здається, те, про що відкрито говорив президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов в своєму інтерв'ю журналістам, а саме - хто і як управляє українським футболом, не тільки приватна думка однієї людини. Під його словами, впевнений, підписався б багато хто з президентів українських футбольних клубів. Але більшість з них побоюється сказати про це вголос", - говориться в коментарі колишнього президента ФФУ.

"Переконаний, що одне з головних завдань Федерації футболу - створити рівні умови для роботи всіх клубів. Треба забезпечити такі умови, щоб у нашому внутрішньому чемпіонаті з'явилися 5-6 сильних клубів, які б чесно, безкомпромісно конкурували між собою. Поки цього не буде, не варто сподіватися, що наша збірна або наші клуби серйозно заявлять про себе на європейському або світовому рівні, а наші футболісти будуть конкурентними на західному ринку", - заявив Пустовойтенко.

Пустовойтенко очолював український уряд з липня 1997 року по грудень 1999 року. На посту президента Федерації футболу України він знаходився в 1996-2000 роках.
Як повідомляє сайт футбольного клубу "Шахтар", президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов не поїде на зустріч президентів футбольних клубів, проведення якої планується в грудні з ініціативи і під егідою президента Федерації футболу України Григорія Суркіса. При цьому президент "Шахтаря" заявив, що якщо Суркіс "буде очолювати український футбол, футболу в Україні не буде. Тому що правила чесної гри кажуть про те, що він повинен покинути цю посаду".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування