Замковенко продовжує "стукати у двері правосуддя". "Йому відкриється" 10 грудня

П'ятниця, 7 грудня 2001, 14:16
Шевченківський місцевий суд Києва 10 грудня оголосить рішення за скаргою екс-голови Печерського райсуду столиці Миколи Замковенка щодо дій Вищої ради юстиції України.

Про це по закінченні дебатів у ході судового засідання у п'ятницю повідомив головуючих суддя, після чого суд пішов радитись у кімнату. У засіданні також взяв участь сам Замковенко, який, з його слів, досі знаходиться на лікарняному і погано себе почуває.

24 липня нинішнього року президент України Леонід Кучма своїм указом звільнив Замковенка від посади судді Печерського райсуду Києва в зв'язку з порушенням присяги судді. Документ був прийнятий на основі подання Вищої ради юстиції з урахуванням рішення Кваліфікаційної комісії місцевих суддів столиці України.

Комісія Верховної ради юстиції України, створена для перевірки обставин, викладених у поданні 24-х народних депутатів України стосовно Замковенка, встановила серйозні порушення, допущені суддею у більш ніж 20 справах.

Виступаючи на засіданні суду, Замковенко заявив, що ВРЮ не мала права заводити на нього документи і направляти подання про звільнення з посади на ім'я президента країни.

Він також назвав дії Верховної ради юстиції "упередженими і необ'єктивними". "ВРЮ хоче перебрати на себе повноваження і керувати суддями", - сказав Замковенко.

Свій виступ він закінчив словами Євангелія від Матвея: "Стукайте і вам відкриється". "Я сміливо постукав у двері правосуддя і шукаю тут істини і правди", - підкреслив Замковенко.

Представники ВРЮ заявили, що вважають скаргу Замковенка "абсолютно" необгрунтованою. "Крім політичних заяв жодного законного обгрунтування своєї скарги він не навів", - сказав представник Верховної ради юстиції.

29 травня прокурор Києва Юрій Гайсинський порушив кримінальну справу стосовно Замковенка по ст. 165 ч.2 КК України - зловживання владою або службовим становищем. 13 листопада він повідомив, що прокуратура Києва підготувала постанову про залучення Замковенка як обвинуваченого за прийняття явно неправомірного рішення і зловживання службовим становищем. Однак обвинувачення у цей час пред'явити не можна, оскільки зараз Замковенко хворий, про що він надав відповідні дані.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування