США будуть бомбити Афганістан, незважаючи на здачу талібами Кандагара

П'ятниця, 7 грудня 2001, 17:42
Американська коаліція, що бере участь в антитерористичній кампанії в Афганістані, продовжить ці дії у країні, незважаючи на здачу останнього оплоту талібів - Кандагара.

Про це повідомив сьогодні представник військ об'єднаної коаліції Кентон Кейс, передає Reuters. "Я думаю, що на сьогодні ми не досягли нашої мети. Військова кампанія продовжиться доти, доки ми не зробимо цього", - заявив Кентон Кейс на брифінгу в Ісламабаді. Разом з тим він зазначив, що "вітає здачу Кандагара й інших областей талібами".

Раніше про те, що США поки не збираються припиняти бомбардування позицій талібів в околицях міста заявляв і керівник Пентагона Дональд Рамсфельд. "У цей час ми не робимо ніяких пауз" в бомбардуванні, сказав він. Міністр нагадав, що США наполягають на переказі суду лідерів талібів і "Аль-Каїди". При цьому він зазначив, що такі судові процеси не обов'язково повинні пройти у США.

На питання про те, чи може духовний лідер "Талібану" мулла Мохаммад Омар з'явитися перед військовим трибуналом США, Рамсфельд сказав, що розв'язання цього питання є прерогативою президента Джорджа Буша.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Американці будуть бомбити Афганістан, незважаючи на здачу талібами Кандагара
* США захопили Тора-Бору, але бен Ладена не знайшли
* Американці шукають тіла родичів бен Ладена
* Мулла Омар знімає з себе всі повноваження і здає Кандагар
* Тимчасовий афганський уряд і його лідер влаштовують всі сторони, але його збираються бойкотувати афганці
* Главою тимчасового уряду Афганістану став пуштунський лідер Хамід Карзай
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування