"Континент" залишається на своїй хвилі. АТ "Онікс" заборонили використовувати ліцензію

Середа, 2 січня 2002, 15:01
29 грудня ухвалою судді Господарського суду міста Києва Прокопенка призначено розгляд справи на 4 лютого 2002 року. З метою забезпечення позову радіо "Континенту" до Нацради, заборонено АТ "Онікс" використовувати ліцензію для здійснення радіомовлення на частоті 100,9 FM у м. Києві.

Однак, суд приймав рішення про прийняття у провадження апеляційної скарги 15 днів замість відведених п’яти.

З моменту подачі заяви-скарги можна говорити, що триває судовий розгляд справи навіть якщо не прийнято ніякого рішення. У випадку "Континенту" суд не приймав жодного рішення (розгляду скарги по суті, відмову в розгляді скарги або її прийнятті до провадження) упродовж 15 днів.

13.12.01р. "Континент" направив апеляційну скаргу в Господарський Апеляційний суд м. Києва на судове рішення від 4 жовтня про відмову у задоволенні позову до Нацради. "Континент" сподівався на те, що суд в п'ятиденний строк винесе відповідну ухвалу, і на час розгляду в судовому порядку вони залишатимуться в ефірі. "Ми будемо мовити й чекати завершення розгляду судової справи", - говорив тоді Шолох. Однак суд прийняв рішення про прийняття у провадження апеляційної скарги лише 29.12.01.

Але Нацрада одноосібно вирішила спірне питання не чекаючи ані рішення суду, ані того, що триває судовий розгляд справи "Континент проти Нацради".

25 грудня АТ "Онікс" отримала ліцензію на мовлення на частоту 100,9 FM у м. Києві. Це не залишилося поза уваги світової громадськості. Всесвітня служба Бі-Бі-Сі, редакція мовлення "Німецької хвилі" на країни Центральної та Східної Європи, секретаріат Ради Європи висловилися на підтримку радіо "Континент".

Понад рік Сергій Шолох оскаржує рішення Нацради про позбавлення "Континенту" ліцензії на мовлення на частоті 100,9 FM, але жодного судового рішення у цій справі дотепер не було винесено.

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування