У блоці Омельченка будуть ес-деки, жінки та молодь

Середа, 2 січня 2002, 15:32
До складу виборчого блоку "Єдність" ввійдуть 5 політичних партій - Українська партія "Єдність", Українська партія "Справедливість", партія "Жінки України", Соціал-демократичний союз і партія "Молода Україна".

Рішення про це було прийнято на засіданні Центральної Ради партії "Єдність" у середу.

Лідер партії "Єдність", голова київської міськадміністрації Олександр Омельченко повідомив, що до проведення міжпартійного з'їзду блоку, який відбудеться 12 січня, планують також оголосити про самоліквідацію і колективне входження до складу партії "Єдність" Партія захисту прав споживачів (лідер Вячеслав Буденко) і Партія підтримки вітчизняного виробника (Ярослав Федорін). Як очікується, рішення про це буде прийняте на партійних з'їздах, зокрема, 5 січня - на з'їзді Партії підтримки вітчизняного виробника.

Омельченко нагадав, що консультації про входження в блок "єдність" велися з Демократичною партією (лідер Ганна Антоньєва) і партією "Солідарність жінок України" (Валентина Гошовська). Однак через різні причини ці консультації виявилися безрезультатними (Демпартія для об'єднання обрала Демсоюз).

Він також повідомив, що лідер молодіжної організації "Єдності", депутат Київської міськради Ростислав Карандеєв був обраний головою партії "Молода Україна" на її останньому з'їзді.

Згідно з виборчим законодавством, до 4 січня всі партії, зареєстровані в Мінюстиції за рік до виборів, повинні подати до Центрвиборчкому подання про включення своїх представників до складу окружних комісій.

Обов'язково включаються до складу окружкомів представники політичних партій або блоків, що подолали 4%-ний бар'єр на попередніх парламентських виборах або ті, які мають свої фракції у парламенті. При цьому ці партії або блоки повинні мати офіційно зареєстровані регіональні організації на території місцезнаходження окружкому.

Кампанія у справі виборів в парламент почалася 31 грудня - вибори пройдуть 31 березня.

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...