Радіо "Континент" має негайно поновити мовлення, вважає Держкомінформ

Середа, 2 січня 2002, 17:40
Рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення відмовити радіостанції "Континент" в наданні ліцензії на мовлення "суперечить національним інтересам України", ідеться у заяві Держкомітету інформаційної політики України, поширеній у середу.

"Через таке рішення Нацради суспільство позбавлено повноцінного доступу до інформації, у тому числі до міжнародних програм "Дойче велле" і "Бі-Бі-Сі", що передбачено Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Іміджу України завдано удару, який тривалий час негативно впливатиме на можливість отримати інвестиції в економіку держави від європейських та міжнародних компаній", - вважає відомство Драча.

По відношенню до радіостанції "Континент" Нацрада діяла упереджено, вважає Держкомінформ. Доказом цього є "бюрократичні перепони поставлені перед представниками радіостанції в наданні відповідної документації на участь у конкурсі на ліцензування".

"На даний час, всупереч закону і рішенням суду іншою радіостанцією ведеться мовлення на частоті відведеній "Континент", що позбавляє слухачів можливості отримувати інформацію".

Держкомінформ закликає Нацраду та відповідні державні органи, у відповідь на настільки грубі порушення, прийняти заходи для термінового відновлення мовлення радіостанції "Континент".

Читайте також про конфлікт Драча з "олігархами":

Іван Драч про Долганова, пресу олігархів та своє звільнення

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування