ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЗА ФАКТОМ ТОРГІВЛІ ЗБРОЄЮ

П'ятниця, 4 січня 2002, 12:47
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом незаконної торгівлі зброєю.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна повідомив заступник генерального прокурора України - начальник Управління військових прокуратур Олександр Атаманюк. "Така кримінальна справа є", - сказав він.

Атаманюк підтвердив, що кримінальну справу було порушено на підставі депутатського запиту депутатів Григорія Омельченка і Анатолія Єрмака на ім'я генерального прокурора Михайла Потебенька, в якому стверджувалося про причетність секретаря Ради національної безпеки й оборони Євгена Марчука, екс-голови Служби безпеки України Леоніда Деркача і його сина, народного депутата Андрія Деркача до незаконної торгівлі зброєю.

У запиті міститься вимога порушити кримінальну справу за фактом незаконної торгівлі зброєю, створити слідчо-оперативну групу з працівників Генеральної прокуратури і Служби безпеки України і провести повне розслідування всіх фактів й обставин, викладених у ЗМІ, про причетність вказаних осіб й інших посадових осіб й іноземних громадян до незаконної торгівлі зброєю і за результатами розслідування дати правову оцінку діям вказаних осіб.

Раніше Марчук назвав інформацію про ніби причетність його особисто й інших посадових осіб до незаконної торгівлі зброєю "добре підготовленою провокацією, яка направлена на дискредитацію не тільки мене особисто, але і СБУ". Він також звернувся до РНБОУ і до президента України Леоніда Кучми з проханням доручити Службі безпеки, Генеральній прокуратурі і МЗС "провести детальне вивчення всіх матеріалів", що стосуються інформації з обвинувачення України в незаконній торгівлі зброєю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування