Пакистан видасть США посла талібів

Субота, 5 січня 2002, 13:20
Пакистан погодився видати владі США колишнього посла руху "Талібан" в Ісламабаді муллу Абдула Салама Заїфа, повідомляє AP з посиланням на високопоставленого представника Пентагона, що побажав залишитися невідомим. Зараз Заїфа допитує пакистанська розвідка. Колишній посол талібів знаходиться під арештом у Пешаварі.

Після розгрому руху "Талібан" кінці минулого року Абдула Салам Заїф попросив у Пакистані про політичний притулок, однак йому було відмовлено. На цьому тижні він був арештований.

Нові власті Афганістану вважають Заїфа одними з самих високопоставлених лідерів руху "Талібан", і отже, він повинен нести відповідальність за злочини, скоєні проти афганського народу і громадян інших країн. Після терактів 11 вересня посол талібів у Пакистані фактично став головним представником руху по зв'язках з громадськістю і неодноразово виступав з публічними заявами від імені режиму, що правив. Він не раз говорив, наприклад, що Усама бен Ладен не причетний до терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні.

Коли і де він буде переданий Сполученим Штатам, поки невідомий. У цей час самим високопоставленим талібом в американському полоні є мулла Фазел Мазлум, який займав посаду начальника штабу армії. Він був захоплений силами Об'єднаного антиталібського фронту у листопаді під час бойових дій в районі Кундуза.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Мулла Омар втік від американців на мотоциклі
* Пакистан видасть США посла талібів
* Афганістан вимагає від Америки припинити бомбардування
* Усама бен Ладен став театральним героєм
* Мулла Омар і бен Ладен переховуються у Баграні
* Бен Ладен в ефірі розказав про причину терактів у США
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування