Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні буде закон про опозицію?

Субота, 5 січня 2002, 13:26
Парламентська опозиція повинна стати "державним інститутом" з чітко визначеним статусом, закріпленим у Конституції, заявила в суботу у Києві лідер "Виборчого блоку Юлій Тимошенко" на міжпартійному з'їзді партій, що входять в цей виборчий блок.

Зі слів Тимошенко, опозиції необхідно надати дієві інструменти для впливу на владу, які повинні бути закріплені у Конституції.

Зокрема, вона зазначила, що опозиція повинна формувати Рахункову палату, Центральну виборчу комісію, а також мати право формувати керівництво ключових парламентських комітетів - бюджетного, по свободі слова і контролю над силовими органами.

Лідер "БЮТи" також вважає, що опозиція повинна формувати керівництво Генеральної прокуратури. На її думку, в такому випадку буде існувати баланс, оскільки влада буде здійснювати контроль над Службою безпеки і Міністерством внутрішніх справ України. Крім того, опозиція повинна мати право створювати спеціальні суспільні комісії, мати вільний доступ до ЗМІ, зокрема, контролювати певні канали на телебаченні.

Серед основних програмних задач блоку Тимошенко назвала зміну пріоритетів розвитку української держави, зокрема, відхід від "технократичних цінностей ринку" на користь "орієнтації на духовний розвиток суспільства".

Ще однією задачею вона назвала затвердження справедливості не як лозунга, а як наукового способу виявлення конфлікту у тій чи іншій сфері і пропозиції шляхів його подолання.

Зокрема, на думку Тимошенко, головний конфлікт в політичній сфері полягає у тому, що "власті капіталу об'єдналися у могутній конгломерат, інтереси якого іноді протилежні інтересам" народу України.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...