За крісло мера Луганська боротимуться представники "Яблука" та "Нашої України"

Вівторок, 8 січня 2002, 12:24
З початком в Україні офіційної передвиборної кампанії луганські політологи прогнозують найжорсткішу боротьбу не за депутатські мандати, а за посади в місцевих органах влади. Головною інтригою цих перегонів вони називають вибори міського голови в обласному центрі Луганщини.

Основними претендентами є колишній луганський міський голова Олексій Данилов та теперішній – Анатолій Ягоферов. У обох, так би мовити, схожі політичні долі. Як Данилова, так і Ягоферова за рік до наступних виборів депутатська більшість міської ради достровоко позбавила повноважень міського голови.

Данилов та його команда працювати на вибори почали практично з березня минулого року. Рейтинг цього політика, який є членом політради партії "Яблуко", в соціологічних опитуваннях не нижче 25 відсотків.

У свою чергу Ягоферов з квітня оскаржує в судах дострокове припинення своїх повноважень. На сьогодні він очолює обласний виборчий штаб "Блоку Ющенка". За результатами опитувань, він на другому місці після Данилова.

Обласна влада лояльніше ставиться до Данилова, але місцеві політики вважають, що так званим "адміністративним ресурсом" скористається хтось третій, і цим третім може стати і теперішній секретар Луганської міської ради Володимир Пристюк, і голова обласного Пенсійного фонду Василь Надрага, або ще не "засвічена", будь-яка інша впливова особа.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування