Бродський хоче дізнатися, чи винен Литвин в загибелі пенсіонера

Вівторок, 8 січня 2002, 13:04
Лідер депутатської фракції "Яблуко" Михайло Бродський пропонує створити слідчу комісію з розслідування обставин аварії автомобіля голови адміністрації президента Володимира Литвина.

У інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві він заявив, що в парламент вже внесений проект відповідної постанови.

Бродський підкреслив, що буде наполягати на створенні комісії. "Я особисто бачив на телеканалі "1+1" двох свідків, які говорили про те, що винна "Тойота", в якій їхав пан Литвин. Потім ці свідки кудись зникли", - сказав депутат.

Він підкреслив, що "хотів би знати, куди вони зникли і хто дійсно відповідає за загибель пенсіонера ".

Зі слів Бродського, члени партії "Яблуко" були присутнім на похоронах і бачили "представників міліції, які фотографували всіх, хто був на похоронах".

На думку депутата, не має значення, "хто порушив правила, має значення правда". За словами Бродського, ініціативу про створення комісії підтримали представники ряду фракцій, зокрема Компартії, Соцпартії, "Батькивщини".

Відповідаючи на питання журналістів про те, що у депутатів залишилося мало часу до кінця роботи 8-ой сесії, Бродський підкреслив, що "тижні вистачить для того, щоб розібратися" в цьому питанні. Він повідомив, що вніс пропозицію призначити головою комісії народного депутата Олександра Ельяшкевича (позафракційний депутат).

Як повідомлялося раніше, машина глави президентської адміністрації вранці 29 грудня зіткнулася з автомобілем, що виїхав на зустрічну смугу на 19 кілометрі автотраси Київ-Обухів. Водій "Жигулей" загинув. Дільниця траси, де сталося ДТП, не була завантаженою. По попередній версії, автомобіль Литвина, який їхав на роботу, рухався з швидкістю 80 кілометрів в годину по своїй смузі.

Винуватцем зіткнення був автомобіль "Жигулі", що раптово виїхав на смугу зустрічного руху перед машиною глави адміністрації. За фактом ДТП порушене кримінальну справу, яка передана для розслідування в Голосеєвськоє райуправління ГУ МВС у Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News