Не чекаючи на указ Кучми, депутати пропонують самостійно звільнити Потебенька

Вівторок, 8 січня 2002, 14:25
Народний депутат України Григорій Омельченко пропонує парламенту ухвалити постанову про недовіру генеральному прокурору України Михайлу Потебеньку.
Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві.

За словами депутата, проект відповідної постанови вже внесений в порядок денний і буде розглядатися в найближчий четвер.

Г. Омельченко нагадав, що в кінці минулого року парламент розглядав інформацію народного депутата, представника фракції КПУ Георгія Крючкова про відповіді Генеральної прокуратури на депутатські запити, після чого народні депутати Анатолій Ермак та Г. Омельченко внесли проект постанови про вираження недовіри генпрокурору за неналежне виконання службових обов'язків.

За словами Г. Омельченка, якщо до четверга підтвердиться повідомлення про відставку Потебенько з посади генпрокурора, тоді голосування по внесеному проекту постанови автоматично знімається.

"Генпрокурор не є незалежним генпрокурором України, генпрокурор ухвалює рішення про збудження карних справ тільки після того, що скажуть на Банковій", - підкреслив депутат.

За його словами, в запропонованому проекті постанови указано півтори десятка прізвищ посадових осіб, у відношенні яких Генпрокуратура не дала в свій час правової оцінки їх дій, в яких, як затверджував депутат, "є ознаки злочину".

Відповідаючи на питання про можливе призначення нового генпрокурора, Г.Омельченко підкреслив, що нову кандидатуру генпрокурора цей склад парламенту може затвердити в тому випадку, якщо кандидатура "не буде мати за собою шлейфа кримінального характеру і не зловживала службовим положенням з ознаками карного характеру".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News