Спостерігачі від ОБСЄ прибудуть в Україну для моніторинга виборчого процесу у лютому

Вівторок, 8 січня 2002, 14:31
У лютому поточного року у Києві почне роботу місія іноземних спостерігачів бюро ОБСЄ з питань демократичних інститутів і прав людини з метою моніторинга виборчого процесу в Україні.

Як повідомив на брифінгу у вівторок офіційний представник МЗС України Ігор Долгов, це рішення вироблене у ході переговорів українського МЗС з представниками бюро ОБСЄ у кінці 2001 року.

З його слів, діяльність місії буде складатися з двох етапів - довгострокового спостереження, який почнеться у лютому і продовжиться до завершення виборчого процесу 31 березня, і короткострокового спостереження, який почнеться за 5 днів до початку виборів.

Основними завданнями місії на першому етапі буде, зокрема, організація штаб-квартири у Києві, моніторинг з освітлення виборчого процесу українським ЗМІ, процес реєстрації кандидатів і хід передвиборної агітації.

Як планується, на першому етапі до моніторинга будуть залучені близько 30 спостерігачів, зокрема, у київській штаб-квартирі місії будуть працювати 10-12 експертів.

Як повідомив Долгов, основна група іноземних спостерігачів буде складатися з 250-ти експертів-представників парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування